Un nou studiu despre COVID-19 avertizează că trebuie extinsă urgent capacitatea de testare: Asimptomaticii au aceeași cantitate virală ca persoanele simptomatice

Un nou studiu despre COVID-19 avertizează că trebuie extinsă urgent capacitatea de testare: Asimptomaticii au aceeași cantitate virală ca persoanele simptomatice
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Persoanele cu infecție COVID-19 „silențioasă” au la fel de mult coronavirus în nas și gât ca cei cu simptome, dezvăluie cercetările publicate online în revista Thorax.

Având în vedere că aceste cazuri sunt foarte frecvente – o cincime dintre cei infectați, rezultatele studiului arată că- ar putea avea un rol cheie în stimularea răspândirii COVID-19, avertizează cercetătorii, care continuă să sugereze că acest lucru atrage atenția asupra necesității extinderii capacității de testare.

Persoanele asimptomatice au aceeași încărcătură virală ca persoanele simptomatice, potrivit unui studiu COVID-19

Persoanele infectate cu SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru COVID-19, dar care nu prezintă simptome, poartă în continuare virusul potențial transmisibil, cunoscut sub numele de încărcătura virală, scrie eurekalert.

Dar cât de mare ar putea fi această încărcătură virală și în ce măsură ar putea contribui la răspândirea virusului, nu este clar.

Pentru a încerca să afle, cercetătorii au comparat încărcătura virală a 213 de persoane care au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, deși nu toate au avut simptome de infecție COVID-19.

În urma unui focar mare de COVID-19 în orașul Daegu, Coreea de Sud, la începutul pandemiei, au fost urmărite contactele strânse ale unui grup religios afectat de infecția cu noul coronavirus. Acest lucru a scos la iveală mai mult de 3000 de cazuri de COVID-19, variind în ceea ce privește severitatea simptomelor de la nici unul la sever.

Cei cu simptome ușoare sau fără simptome au fost admiși în unități de îngrijire dedicate pentru izolare și monitorizare. Cei 213 de participanți la acest studiu au fost admiși la o astfel de facilitate.

Au fost clasificați ca fiind fără simptome dacă nu au nici unul dintre următoarele: febră; frisoane; dureri musculare (mialgie); oboseală; nas curbat (rinoree); nas infundat; pierderea gustului sau a mirosului; Durere de gât; dificultăți de înghițire; tuse; producerea flegmei; tuse cu sânge; durere de cap; ameţeală; pierderea poftei de mâncare; greaţă; vărsături, dureri abdominale; și diaree.

Ce indică rezulatele studiului

Înainte de perioada de izolare – în medie 6 zile de la primul test – aproximativ o cincime (41; 19%) de persoane nu au prezentat niciun simptom: 39 (95%) dintre aceștia au avut un test suplimentar, la 13 zile, în medie, după diagnosticul inițial, pentru a măsura încărcătura virală.

Din restul de 172 (81%) cu simptome ușoare, 144 au fost retestați, adăugând un total de 183 care au fost incluși în analiza finală.

Peste jumătate dintre cei fără simptome (21; 54%) au dat rezultate pozitive pentru SARS-CoV-2, la fel ca aproape două treimi dintre cei cu simptome ușoare (92; 64%). Cu toate acestea, nu a existat nicio diferență semnificativă în încărcătura virală între cele două grupuri.

Într-un podcast legat, autorul principal, profesorul Sung-Han Kim, explică: „Datele noastre adaugă un sprijin suplimentar utilizării publice generale a măștilor faciale, indiferent de prezența simptomelor și sugerează că scopul testării SARS-CoV-2 ar trebui să fie extins pentru a include indivizi asimptomatici în condiții de risc ridicat, cum ar fi casele de îngrijire medicală sau instituțiile medicale. „

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`