Vaccinul experimental împotriva COVID-19, realizat de CureVac, a generat un răspuns imun în timpul studiului clinic de fază I

Vaccinul experimental împotriva COVID-19, realizat de CureVac, a generat un răspuns imun în timpul studiului clinic de fază I
FOTO: Pixabay.com

Vaccinul experimental împotriva COVID-19, realizat de compania CureVac a generat un răspuns imun la subiecții umani. Astfel, compania germană se apropie de testarea la scară largă, chiar în cursul acestui an, informează Reuters.

Vaccinul CVnCoV ar fi fost bine tolerat de subiecții umani

CureVac a anunțat că potențialul său vaccin împotriva noului coronavirus a fost bine tolerat în rândul subiecților umani.

Totodată, rezultatele companiei germane au susținut planurile de a lansa și ultima etapă de testare a produsului, tot pe subiecți umani, în iarna acestui an.

„Suntem foarte încurajaţi de datele intermediare de faza I”, a precizat directorului companiei într-un comunicat, citat de sursa precizată mai sus.

La fel ca Moderna, precum şi BioNTech şi partenerul Pfizer, compania germană de biotehnologie se bazează pe tehnica ARN Messenger (ARNm).

Voluntarii au dezvoltat un nivel de anticorpi

Potrivit sursei citate mai sus, compania CureVac a precizat faptul că subiecții umani din cadrului studiului clinic de fază I, au dezvoltat un nivel de anticorpi neutralizanţi egal cu cel al persoanelor care s-au vindecat după un caz grav de COVID-19.

Vaccinul realizat de Oxford și AstraZeneca

Pandemia de COVID-19 a generat o lupă în industria biotehnologiei, pentru realizarea unui vaccin care să combată lupta cu noul coronavirus.

Compania AstraZeneca și Universitatea Oxford lucrează împreună pentru a aduce pe piață o variantă de vaccin, iar aceasta ar putea să fie disponibilă până în luna martie a anului 2021.

AstraZeneca, unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, estimează, că până la începutul anului 2021, va avea aproximativ trei miliarde de doze de vaccinuri despre care este sigură că vor fi verificate eficace. AstraZenecaanunță căvaccinulsău anti-Covid va fi distribuit până înluna martie. Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare în oncologie al companiei , Josep Baselga, a declarat luni că „la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, vaccinurile vor fi într-un stadiu avansat de distribuție, dacă totul merge bine ”, potrivitLa Vanguardia. Baselga se declară încrezător că după o iarnă care va fi „ oribilă”, vara viitoare va fi „relativ normală”, deși „nu vom reveni niciodată la normalitatea pe care o aveam până acum”, a avertizat el.

Ultima oră
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)