Vaccinul experimental împotriva COVID-19, realizat de compania CureVac a generat un răspuns imun la subiecții umani. Astfel, compania germană se apropie de testarea la scară largă, chiar în cursul acestui an, informează Reuters.
CureVac a anunțat că potențialul său vaccin împotriva noului coronavirus a fost bine tolerat în rândul subiecților umani.
Totodată, rezultatele companiei germane au susținut planurile de a lansa și ultima etapă de testare a produsului, tot pe subiecți umani, în iarna acestui an.
„Suntem foarte încurajaţi de datele intermediare de faza I”, a precizat directorului companiei într-un comunicat, citat de sursa precizată mai sus.
La fel ca Moderna, precum şi BioNTech şi partenerul Pfizer, compania germană de biotehnologie se bazează pe tehnica ARN Messenger (ARNm).
Potrivit sursei citate mai sus, compania CureVac a precizat faptul că subiecții umani din cadrului studiului clinic de fază I, au dezvoltat un nivel de anticorpi neutralizanţi egal cu cel al persoanelor care s-au vindecat după un caz grav de COVID-19.
Pandemia de COVID-19 a generat o lupă în industria biotehnologiei, pentru realizarea unui vaccin care să combată lupta cu noul coronavirus.
Compania AstraZeneca și Universitatea Oxford lucrează împreună pentru a aduce pe piață o variantă de vaccin, iar aceasta ar putea să fie disponibilă până în luna martie a anului 2021.
AstraZeneca, unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, estimează, că până la începutul anului 2021, va avea aproximativ trei miliarde de doze de vaccinuri despre care este sigură că vor fi verificate eficace. AstraZenecaanunță căvaccinulsău anti-Covid va fi distribuit până înluna martie. Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare în oncologie al companiei , Josep Baselga, a declarat luni că „la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, vaccinurile vor fi într-un stadiu avansat de distribuție, dacă totul merge bine ”, potrivitLa Vanguardia. Baselga se declară încrezător că după o iarnă care va fi „ oribilă”, vara viitoare va fi „relativ normală”, deși „nu vom reveni niciodată la normalitatea pe care o aveam până acum”, a avertizat el.