Vladimir Putin își pregătește demisia. O boală fără leac l-ar scoate din scenă pe președintele Rusiei

Vladimir Putin își pregătește demisia. O boală fără leac l-ar scoate din scenă pe președintele Rusiei
Foto: Hepta - Sputnik / Alexei Druzhinin

Vladimir Putin (68 de ani) își pregătește ieșirea din scenă, în mod surprinzător. Anul viitor, chiar din ianuarie ar urma să iasă din joc, pe fondul problemelor de sănătate, notează NyPost, în baza surselor din Rusia.

Boala degenerativă Parkinson ar fi motivul pentru care Vladimir Putin se gândește să părărească funcția de președinte. Superba parteneră de viață a politicianului, Alina Kabaeva, în vârstă de 37 de ani și cele două fiice, încearcă de asemenea, să-l convingăpe Putin să se pensioneze, informează The Sun.

Mandatul lui Vladimir Putin expiră abia în anul 2024. Fostul membru KGB se află la cel de-al 4-lea mandat. De asemenea, a mai fost și premier în timpul lui Medvedev, timp de 4 ani și o scurtă perioadă în perioada Boris Yeltsin.

Propuneri legislative controversate în Rusia. Președintele ar putea primi imunitate și la pensie

Posibila demisie a lui Vladimir Putin vine în contextul în care parlamentarii ruși au depus joi o propunere legislativă potrivit căreia, foștilor președinți ai Rusiei li se va acorda imunitate pe viață în ceea ce privește urmărirea penală.

Concret, aceștia nu vor putea fi considerați responsabili penal sau administrativ pentru infracțiunile comise în timpul mandatului lor, informează The Moscow Times.

De aemenea, potrivit acestei propuneri, ambele camere ale parlamentului rus pot ridica imunitatea președinților cu o majoritate de două treimi în termen de 3 luni, dacă sunt acuzați de înaltă trădare sau alte infracțiuni.

În urmă cu o săptămână, Vladimir Putin a depus un alt proiect de lege controversat. Acesta dorește ca foștii președinți să aibă asigurat un loc în Senat. Proiectele vor fi votate în ambele camere ale Parlamentului, în care taberele pro-Putin dețin majoritatea.