Vladimir Putin, la întâlnirea cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina: Eu personal și întreaga conducere a țării vă împărtășim durerea. Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu (VIDEO)

Vladimir Putin, la întâlnirea cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina: Eu personal și întreaga conducere a țării vă împărtășim durerea. Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Babushkin

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu mamele soldaților care luptă în Ucraina, spunându-le că el și întreaga conducere a Rusiei le împărtășesc durerea, transmite Reuters.

Războiul din Ucraina s-a soldat cu moartea a zeci de mii de soldați din ambele tabere, potrivit SUA, iar invazia rusă a declanșat cea mai mare confruntare dintre Moscova și Occident după Criza Rachetelor din Cuba din 1962.

În Ucraina au fost trimiși să lupte sute de mii de soldați ruși, printre care și o parte din cei peste 300.000 de rezerviști convocați ca parte din mobilizarea anunțată de Vladimir Putin în luna septembrie.

Vladimir Putin, la întâlnirea cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina: „Vă împărtășim durerea”

Stând alături de un grup de mame în jurul unei mese cu ceai, prăjituri și boluri cu fructe de pădure proaspete, președintele rus a spus că Moscova împărtășește durerea celor care și-au pierdut copiii.

„Aș dori să știți că eu personal și întreaga conducere a țării – vă împărtășim durerea”, a declarat Vladimir Putin.

„Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu – mai ales pentru o mamă”, a adăugat liderul rus, respirând greu și dregându-și adesea glasul. „Împărtășim această durere”, a susținut el.

Mamele au ascultat declarațiile lui Putin, însă replicile lor pentru președinte nu au fost difuzate în înregistrarea transmisă de televiziuni.

Vladimir Putin susține că nu are niciun regret în legătură cu lansarea a ceea ce el numește „operațiunea militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei. El consideră că războiul este un moment de cotitură în care Rusia a înfruntat în sfârșit o hegemonie occidentală arogantă, după decenii de umilință în urma destrămării URSS.

Ucraina și Occidentul spun că Vladimir Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ele reclamă a fi un război de ocupație de tip imperialist. Ucrainenii promit să lupte până când ultimul soldat rus va fi îndepărtat de pe teritoriul lor.

Ucraina nu își dezvăluie pierderile. Rusia a prezentat ultimul bilanț pe 21 septembrie, când ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, spunea că au fost uciși 5.937 de soldați, un număr cu mult sub estimările internaționale.

Președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA, Mark Milley, estima pe 9 noiembrie că peste 100.000 de soldați din fiecare tabără au fost uciși sau răniți.

Urmăriți B1TV.ro și pe