FBI ar avea acces la serverele companiilor precum Google și Facebook: Giganții din domeniul Internetului neagă acest lucru

FBI ar avea acces la serverele companiilor precum Google și Facebook: Giganții din domeniul Internetului neagă acest lucru
FBI și Agenția Națională americană pentru Securitate ar avea acces la servele a nouă dintre cele mai importante companii din SUA în domeniul Internetului pentru a supraveghea astfel activități din...

FBI și Agenția Națională americană pentru Securitate ar avea acces la servele a nouă dintre cele mai importante companii din SUA în domeniul Internetului pentru a supraveghea astfel activități din străinătate, anunță surse citate de Washington Post.

Publicația a obținut documente din partea unui fost angajat din domeniul informațiilor, documente în care ar fi fost descrise relațiile dintre agenția de spionaj NSA și Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook și alte societăți similar.

Prin acest program secret, numit ”PRISM„, NSA poate să consulte ”e-mailuri, convorbiri video şi audio, înregistrări video, fotografii, conversaţii pe Skype, transfer de fişiere, detalii de pe reţele de socializare şi altele„.

Skype, AOL, YouTube, Apple şi PalTalk participă de asemenea la sistem, iar platforma de găzduire de fişiere Dropbox urmează să se alăture în curând.

Giganții din domeniul Internetului neagă că ar fi permis accesul la serverele companiilor

Apple şi alţi giganţi americani în domeniul Internetului au negat joi că au permis serviciilor de informaţii să acceadă la serverele lor, cu scopul de a colecta date despre utilizatori, în cadrul unui program de supraveghere aprobat de administraţia lui Barack Obama.

Reacţiile lor au loc după ce Washington Post a dezvăluit că FBI şi Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) utilizează porţi de intrare ascunse în programe produse de principalele companii informatice americane cu scopul de supraveghea navigatori pe Internet, în cadrul unui program secret înființat în 2007.

„Nu am auzit niciodată vorbindu-se despre PRISM. Nu furnizăm niciun acces direct la serverele noastre unor agenţii guvernamentale, iar orice agenţie de acest tip care caută date despre un client este necesar să obţină un mandat judiciar”, a declarat Steve Dowling, un purtător de cuvânt al Apple.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`