Jocul Pokemon Go a isterizat o lume întreagă. O femeie a rămas blocată în cimitir după ce a mers la vânat de personaje fantastice

Jocul Pokemon Go a isterizat o lume întreagă. O femeie a rămas blocată în cimitir după ce a mers la vânat de personaje fantastice
Foto: theverge.com

În ultimele zile un joc a isterizat lumea. Este vorba despre Pokemon Go, care a devenit viral în rândul utilizatorilor de telefonie mobilă.

Jocul a fost creat pentru ca oamenii să nu mai fie sedentari și să se plimbe, doar că, după cum era de așteptat, are și efecte adverse.

Oamenii caută disperați Pokemoni în diverse locuri, așa fiind și cazul unei femei din Georgia.

Femeia a sunat la Poliție, după ce a fost închisă într-un cimitir după ce ajunsese acolo la vânat de Pokemoni.

Prinsă de joc, femeia nu și-a mai dat seama că s-a întunecat și că poarta cimitirlui a fost închisă.

Speriată de situația în care se afla, aceasta l-a sunat pe fratele său, înregistrând conversația.

„Am intrat în cimitir să prind niște pokemoni și poarta era deschisă că așa am reușit să intru. Acum poarta este închisă și sunt blocată în cimitir de 20 de minute și îmi vine să plâng pentru că sunt îngrozită. Am sunat la 911 să vină să-mi deschidă poarta, nu e deloc amuzant”, spune femeia în timp ce începe să plângă, potrivit Libertatea.

Un alt caz înspăimântător a fost cel al unei tinere în vârstă de 19 ani, care a dat peste un cadavru în timp ce căuta un Pokemon într-un joc „real”, disponibil pe iphone. (Mai multe detalii AICI).

În plus, mulți amatorii de pokemoni se plâng de faptul că jocul îi oboseşte. Mai mult, o parte din ei acordă foarte mult timp pentru găsirea personajelor încât renunţă la somn. Partea mai putin plăcută a jocului nu a întârziat să apară. Hărţile folosite se bazează pe o aplicaţie mai veche, pentru GPS. Fără a fi actualizate, hărţile nu arată locaţia actuală a clădirilor, transformate acum în instituţii oficiale, ceea ce pune într-o situaţie delicată autorităţile din mai multe state.

În Australia, Poliţia din mai multe oraşe a atras atenţia jucătorilor că accesul în interiorul staţiilor de poliţie este interzis.

Iar în Statele Unite, o persoană s-a plâns autorităţilor atunci când casa i-a fost luată cu asalt de jucători. Omul s-a speriat când un grup de oameni a început să alerge în jurul casei sale. (Mai multe detalii AICI).

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)