Oficialii TikTok, dezamăgiți după ce România a cerut angajaților la stat să șteargă aplicația: „Ne angajăm să fim transparenți”

Oficialii TikTok, dezamăgiți după ce România a cerut angajaților la stat să șteargă aplicația: „Ne angajăm să fim transparenți”
Sursa foto: Pixabay.com

Autoritățile din România au recomandat angajaților de la stat să își șteargă aplicația de pe telefoane și de pe calculatoarele de serviciu, întrucât platforma se bazează pe „informații inexacte”.

După această decizie, oficialii TikTok s-au arătat a fi „dezamăgiți”.

Cum a reacționat conducerea TikTok, după decizia autorităților din România

„Suntem dezamăgiți de această recomandare, care pare să se bazeze pe informații inexacte despre platforma noastră și ce date colectăm sau nu. Experți în securitate independenți au ajuns în mod repetat la concluzia că nu colectăm mai multe date decât alte aplicații obișnuite.

Atât informațiile pe care utilizatorii aleg să ni le furnizeze, cât și informațiile care ajută ca aplicația să funcționeze, sunt colectate pentru a ne ajuta să operăm în siguranță și să îmbunătățim experiența utilizatorului. Datele utilizatorilor noștri sunt stocate în siguranță în SUA, Singapore și Malaezia și deschidem noi centre de date în Europa.

Ne angajăm să fim transparenți în legătură cu practicile noastre și să detaliem ce date colectăm, împreună cu modul în care le folosim. În plus, am interacționat deja cu autoritățile relevante pentru a le oferi informațiile necesare și suntem în continuare pregătiți să discutăm pentru a clarifica orice nelămurire”, a transmis un oficial al platformei pentru Stirile ProTV.

Informațiile pe care se presupune că le colectează TikTok nu sunt adevărate, potrivit companiei

„Majoritatea punctelor menționate în raport au fost deja comunicate în mod transparent de către TikTok în Politica de Confidențialitate, Centrul de Confidențialitate și Siguranță și Rapoartele de Transparență trimestriale și nu sunt diferite de practicile din industrie. Unele dintre informațiile din raport care descriu datele pe care se presupune că le colectează TikTok (cum ar fi apăsările de taste, IMEI-ul dispozitivului, numărul de serie al cartelei SIM sau locația GPS) nu sunt adevărate, așa cum am explicat în mai multe rânduri în trecut”, a transmis compania chineză.

Montana devine primul stat care interzice TikTok pentru protejarea rezidenților de presupusa colectare de informații de către China.

Statul va interzice ca magazinele de aplicații Google și Apple să ofere TikTok în stat și va impune mai multe penalități persoanelor care folosesc aplicația. Interdicția va intra în vigoare în ianuarie 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`