YouTube lansează o platformă care concurează cu TikTok-ul. Cum va ajunge YouTube Shorts în România

YouTube lansează o platformă care concurează cu TikTok-ul. Cum va ajunge YouTube Shorts în România

În condițiile în care Donald Trump amenință că va interzice TikTok în SUA, YouTube a anunțat lansarea unei platforme similare, numităYouTube Shorts, care să concureze cu aplicația îndrăgită de adolescenți.

Aceastava fi lansată inițial în Indiaîn următoarele zile și le va permite utilizatorilor să încarce videoclipuri de 15 secunde utilizând un nou set de instrumente,similare cu TikTok. Noile funcții le vorcontroale permit utilizatorilorsă fie mai creativi decât dacă ar apăsa pur și simplu pe butonul „înregistrare”.

YouTube va introduce o nouă experiență de vizionare care ar permite navigarea prin YouTube Shorts pe verticală, la fel ca TikTok.

Filmărilor li se va putea adăuga un fundalmuzical, datorită accesului YouTube la o bibliotecă mare de melodii, care va continua să crească în timp.

Ce funcțiii oferăYouTube Shorts

YouTube Shorts oferă următoarele caracteristici creatorilor de videoclipuri:

  • Crerea și încărcarea devideoclipuri de 15 secunde sau mai puțin.
  • Editarea materialelorcu o serie de instrumente creative.
  • Combinarea mai multor clipuri mai scurte
  • Adăugarea demuzică din biblioteca YouTube.
  • Accelerarea sau încetinirea filmării
  • Cronometre și numărătoare inversă

Deocamdată nu se știe când va ajunge și la utilizatorii din SUA sauEuropa.

Compania Oracle va achiziționa TikTok, în condițiile în care Donald Trump amenință să-l interzică

Compania Oracle a încheiat un acord pentru pentru preluarea acțiunilor din SUA ale aplicației TikTok,în defavoarea Microsoft.

Compania chineză care deține platforma, ByteDance, a abandonat vânzarea TikTok, în vederea obținerii unuiparteneriat cu Oracle, sperând că astfel vor scăpa deinterdicțiile cu care sunt amenințați de guvernul american.Preşedintele Donald Trumpa avertizatcă dacă aplicaţia nu va fi preluată de un grup american, o va interzice pe teritoriul Statelor Unite, dupăn data de 20 septembrie 2020.

Conform acordului propus, Oracle va fi partenerul tehnologic al ByteDance și va prelua gestionarea datelor utilizatorilor americani ai TikTok. Oracle negociază, de asemenea, preluarea unor acțiuniale platformei.

Înțelegerea nu reprezintă însă preluarea integrală a aplicaţiei video. Gigantul tehnologic condus de Larry Ellison, unul dintre puţinii oameni din Silicon Valley care l-au susţinut public pe preşedintele Trump, va prelua o doar o mică parte.

Microsoft a anunţat duminică că oferta lor a fost respinsă, ceea ce înseamnă că Oracle a rămas singura companieîn competiţia pentru achiziţia TikTok.

TikTok, amenințare la securitatea SUA

Chiar dacă TikTok estecunoscut pentru videoclipurile sale cuoameni care dansează,virale în rândul adolescenților, oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că informațiile despre utilizatori ar putea fi transmise guvernului comunist chinez. Totuși, reprezentanții TikTok, platforma cu100 de milioane de utilizatori din SUA șia promis că nu va partaja datele cu autoritățile chineze.

TikTok, scânteie de conflict între America și China

TikTok a devenit cel mai fierbinte subiect de discuție între Washington și Beijing. Administrația Trump a interzis deja gigantului chinez de telecomunicații Huawei să vândă rețele și echipamente de nouă generație sau 5G în Statele Unite, invocând riscul ca o putere externă să controleze infrastructura care facilitează comunicațiile pe internet. Totuși, este pentru prima dată când Statele Unite încearcă să oprească un fenomen cultural chinezesc, care privește adolescenții americani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`