Atenționare meteorologică: Cod galben de vânt puternic în jumătate de țară. Care sunt județele vizate și unde sunt așteptate ploi

Atenționare meteorologică: Cod galben de vânt puternic în jumătate de țară. Care sunt județele vizate și unde sunt așteptate ploi
Cod galben de vânt puternic în jumătate de țară. / Foto: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului în jumătate de țară. Atenționarea este valabilă începând de astăzi de la ora 06.00 până la ora 21.00.

Județele vizate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin.

Cod galben de intensificări ale vântului

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h.

Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Schimbare radicală de miercuri

ANM anunță că valorile termice vor scădea considerabil. Astfel, maximele se vor încadra între 14-23 de grade și minimele între 0 -10 grade Celsius. Vor fi averse, cu probabilitate crescută în zonele montane și sudul țării, izolat – descărcări electrice și grindină.

La munte precipitațiile vor cădea inclusiv sub formă de lapoviță și ninsoare. Întensificări ale vântului se vor înregistra aproximativ pe întreg teritoriul țării, zona montană și crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturi mai scăzute se așteaptă și în București, cer înnorat ziua și averse cu descărcări electrice. Vântul va bate moderat, cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsiul, și minimă cuprinsă între 6-8 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe