Călin Popescu-Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare până la apariția vaccinului anti-COVID: „Sper ca primul care se vaccinează, în direct la TV, să fiți dumneavoastră, domnule Președinte!”

Călin Popescu-Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare până la apariția vaccinului anti-COVID: „Sper ca primul care se vaccinează, în direct la TV, să fiți dumneavoastră, domnule Președinte!”
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul președinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, prin intermediul unei postări pe internet, amânarea alegerilor parlamentare până la apariția unui vaccin anti-COVID, pentru a fi realizată astfel „o campanie reală” și pentru a se menține „o democrație funcțională și nu una de fațadă”.

Călin Popescu Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare

„Domnul Iohannis vorbește cu insistență despre vaccinul antiCOVID-19. Eu personal cred că în aceste momente este doar o propagandă ieftină și o nouă încercare de manipulare a populației!

Haideți să amânăm alegerile parlamentare până după apariția acestui vaccin!

De aceea îi zic așa: dle Iohannis, dacă acest vaccin nu este doar o iluzie pe care o vindeți românilor și chiar știți și credeți în apariția lui rapidă, haideți să amânăm alegerile parlamentare până după apariția acestui vaccin! Vaccinăm populația, facem o campanie reală și menținem o democrație funcțională și nu una de fațadă!

Așa parcă ne-ați convinge pe toți că acest vaccin nu este doar un slogan electoral, așa cum pare el acum!

P.S.: Era să uit: sper ca primul care se vaccinează, în direct la TV la oră de mare audiență cum vă place, să fiți dvs, dle Președinte!”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE

La sfârșitul lunii octombrie, ALDE a anunțat demisia președintelui Călin Popescu Tăriceanu, dar și a altor membrii din partid. Aceștia vor candida la alegerile parlamentare din 2020 pe listele Pro România, din pricina faptului că fuziunea dintre ALDE și Pro România nu a fost acceptată pentru acest ciclu electoral, precizează Tăriceanu.

Conducerea ALDE a decis, în data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE și PRO România. Decizia ALDE de a fuziona cu PRO România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie. Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se precizează într-un comunicat de presă al ALDE.

Fostul șef de la Senat poate fi anchetat pentru abuz în serviciu

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Robert Cazanciuc, președintele Senatului, cu privire la un posibil conflict juridic între Senat şi Parchetul General, referitor la ancheta care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu.Acesta este acuzat de abuz în serviciu pentru că, atunci când a fost președinte al Senatului, nu a supus aprobării plenului vacantarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu (PSD), declarat incompatibil de Curtea Supremă pentru că, în 2010 ,a fost simultan consilier judeţean şi acţionar al unei firme de construcţii.

Amintim, în martie 2017, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Senatului să vacanteze mandatul lui Marciu (PSD) din cauza incompatibilităţii.

Solicitarea a fost pusă pe Bp care a repartizat solicitarea ANI şi a Parchetului către Comisia juridică. Comisia juridică nu a dat curs solicitărilor. PÎCCJ a considerat că eu am făcut un abuz în funcţie. Parlamentarii care nu au votat, nu erau ai ALDE, erau de la toate partidele. Nimeni nu are dreptul să ceară unui parlamentar să voteze într-un fel sau să nu voteze.

De acum înainte o să ne trezim, nu e vorba de persoana mea, oricare parlamentar va putea să fie anchetat de Parchet de ce a votat într-un fel sau de ce nu a votat. (…) Oricând se pot trezi cu o anchetă a Parchetului în legătură cu voturile pe care le-au exprimat sau cum este cazul la Senat, despre cazul în speţă, nici măcar nu s-a votat”, s-a apărat Tăriceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`