Ce acuză PSD în moțiunea contra lui Vlad Voiculescu: „În această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”

Ce acuză PSD în moțiunea contra lui Vlad Voiculescu: „În această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD a depus, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS). Social-democrații îi reproșează acestuia că nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul ”Matei Balș” să nu fi avut loc, că a fost incapabil să gestioneze epidemia de coronavirus, că nu a pregătit redeschiderea școlilor în siguranță în acest context sanitar și că a indus oamenii în eroare.

Pentru a trece, moțiunea are nevoie de minimum 165 de voturi ”pentru”, în condițiile în care PSD are 110 membri în Cameră. Și dacă va fi adoptată, Vlad Voiculescu nu e obligat să demisioneze, iar premierul Florin Cîțu nu e obligat să-l demită, precizează G4Media.

Moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Ce-i reproșează PSD ministrului Sănătății

„Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamț, când chiar dumneavoastră sunteți ministru al Sănătății, după o altă tragedie, de data aceasta în București, la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 17 pacienți până acum, recunoașteți senin că nu ați făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susțineați că trebuie făcut URGENT. Dimpotrivă, ați procedat exact cum spuneați atunci că NU trebuie făcut! Ați așteptat să vedeți ce hârtie lipsește, ați scris pe Facebook și v-ați schimbat fotografia de profil! În loc să faceți, din prima zi în care ați ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-ați comunicat sec românilor că le veți prezenta „un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020”. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri ați luat? Concret! Cele pe care chiar dumneavoastră i le cereați în noiembrie ministrului Tătaru? Sau nici una de fapt!? Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public, urgența era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declarațiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete”, se arată în moțiunea simplă a social-democraților, citată de G4Media.

PSD îi mai reproșează ministrului Sănătății că nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, că nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor și că, în loc de cifre și repere clare, a oferit confuzie.

Social-democrații mai susțin că Vlad Voiculescu „trăiește, deci, în propria realitate, ruptă de cea stabilită de Grupul de Comunicare Strategică”.

„Este adevărat! Timpul scurs de la învestirea ministrului Vlad Voiculescu este scurt. Dar, în această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani! Victime omenești, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică și minciuni la testare și raportare! Și multă indiferență, indolență, aroganță și sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea și siguranța cetățenilor săi! Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor! Și, de aceea, pentru toate motivele expuse astăzi, trebuie să votăm ca acest ministru să plece!”, se mai arată în moțiunea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat deja că va vota moțiunea.

Vlad Voiculescu, reacție la criticile formulate de PSD împotriva sa

Despre acuzațiile ce-i sunt aduse în legătură cu incendiul de la spitalul ”Matei Balș”, soldat cu 17 victime, a vorbit deja ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a catalogat drept „interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia, în condiţiile în care senatoarea social-democrată Gabriela Firea, fost Primar General al Capitalei, este principala responsabilă pentru situaţia termoficării din București, iar senatorul social-democrat Adrian Streinu Cercel a condus insistutul vreme de 28 de ani.

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul „interesant” în mod expres. Un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac, de asemenea, la Nicuşor Dan, pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti. Patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic.
Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, la acelaşi partid care-mi cere demisia, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani”,
declara Vlad Voiculescu, la finele lunii trecute.

Urmăriți B1TV.ro și pe