Daniel Fenechiu, despre motivele care au stat la baza retragerii lui Cătălin Cîrstoiu: A fost o analiză mai lungă, care a avut două perspective. Nu a fost o decizie ușoară (VIDEO)

Daniel Fenechiu, despre motivele care au stat la baza retragerii lui Cătălin Cîrstoiu: A fost o analiză mai lungă, care a avut două perspective. Nu a fost o decizie ușoară (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre motivele care au stat la baza retragerii lui Cătălin Cîrstoiu.

Daniel Fenechiu, întrebat dacă s-a retras sau a fost retras medicul Cîrstoiu, liderul senatorilor PNL a spus că nu s-a retras singur, ci managerul Spitalului Universitar a mers pe ideea că cei care l-au desemnat, să îl și retragă, dacă e cazul.

„A fost o analiză mai lungă, care a avut două perspective”

“Nu, nu s-a retras domnul Cîrstoiu. Domnul Cîrstoiu a mers pe ideea ’voi m-ați selectat, voi m-ați desemnat, eu nu dezertez’. A fost o analiză mai lungă, care a avut două perspective. Prima perspectivă a fost perspectiva problemelor de integritate ale doctorului Cîrstoiu, în maniera în care sunt ele în spațiul public, în special de percepție, pentru că un verdict nu putea să apară până la momentul alegerilor, unde exista constatarea sociologică legată de vehicularea că până la sfârșitul campaniei, până pe data de 8 iunie, tema favorită a tuturor adversarilor doctorului Cîrstoiu ar fi fost legată de situația de incompatibilitate, de integritate, de conflict și doctorul Cîrstoiu n-ar fi putut să promoveze programul pe care l-a pregătit, care pe mine m-a convins.

A doua perspectivă a fost perspectiva evaluării sociologice, a șanselor doctorului Cîrstoiu de a câștiga alegerile. În urma analizării tuturor informațiilor expuse pe masa coaliției, coaliția a apreciat că este mai bine să se renunțe la doctorul Cîrstoiu, ceea ce s-a și întâmplat, întrucât timpul era foarte scurt și o nouă experiență cu un candidat independent era extrem de îndoielnică, în perspectiva rezultatelor. S-a optat pentru varianta maximizării șanselor fiecărui partid pentru Primăria Capitalei, astfel încât s-a decis la sectoare un candidat comun pe sistemul stabilit, la toate consiliile, atât cele locale, cât și Consiliul General va fi listă comună, iar la Primăria Capitalei va exista o competiție deschisă, onestă și pe proiecte între Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei și președintele PSD București, și Sebastian Burduja, președintele PNL București”.

„Eu cred că doctorul Cîrstoiu ar fi câștigat această competiție”

Fenechiu a mai fost întrebat de ce au fost nevoie de 15 ore de discuție pentru a se lua o decizie.

“Pentru că analiza a fost foarte serioasă și au existat și argumente în sensul continuării cu doctorul Cîrstoiu. Nu a fost o decizie ușoară, doctorul Cîrstoiu a demonstrat mare caracter, a fost un om care a venit alături de noi în momentul când i s-a solicitat, nu avem ce să-i reproșăm acestui om, repet, eu fac parte din categoria minoritară, se pare, care ar fi mers mai departe cu doctorul Cîrstoiu. Eu cred că doctorul Cîrstoiu ar fi câștigat această competiție, cred eu. Colegii mei din conducerea coaliției au avut o altă părere, o părere bazată pe cifre, date, analize și au luat această decizie.

E o decizie politică, asumată. În politică, cel mai rău e să nu iei decizii, motiv pentru care mergem mai departe. Noi, liberalii, îl susținem pe Sebastian Burduja, colegii de la PSD o susțin pe Gabriela Firea, vom guverna împreună fie cu Burduja, fie cu Gabriela. Unul din cei doi va câștiga Primăria Capitalei, îi vom asigura majoritatea în Consiliul General și mergem pe mai departe”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`