Deputații PNL cer sancționarea parlamentarilor AUR, „partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin”: „Cu cât se elimină dependența de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat”

Deputații PNL cer sancționarea parlamentarilor AUR, „partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin”: „Cu cât se elimină dependența de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat”
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

PNL a anunțat, marți, după tensiunile de la dezbaterea pe legea offshore, că grupul liberalilor va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR, „care au avut un comportament inacceptabil”.

„Cu cât se elimină dependența de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat”, spune PNL

„PNL condamnă comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea privind legea offshore. Cu cât se elimină dependența de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, se arată în comunicatul liberalilor.

Potrivit PNL, AUR „pare că are agenda conectată la Kremlin.

„Partidul Național Liberal nu tolerează comportamentul reprobabil al parlamentarilor AUR, partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin. De aceea, grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent și inadecvat unei ședințe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investițiile în Marea Neagră și va elimina dependența de gazul rusesc”, se mai arată în același comunicat.

Regulamentul Camerei, amintește PNL, a fost modificat tot ca urmare a unui alt „episod de violență fizică și verbală a liderilor AUR”.

„Conform Regulamentului Camerei Deputaților, utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar este interzisă în plen și în ședințele comisiilor de specialitate. Amintim că Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat în urma unui alt episod de violență fizică și verbală a liderilor AUR”, mai spun reprezentanții PNL.

PNL susține că AUR „a urmărit intimidarea celor prezenți” la dezbaterea pe legea offshore.

„AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României. Nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri”, au conchis liberalii.

Urmăriți B1TV.ro și pe