Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Olguței Vasilescu, a fost numit prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ciuda unei prestații jenante în fața Comisiei pentru buget, finanțe și bănci. Deputatul USR Claudiu Năsui a postat pe Facebook o înregistrare cu o parte din această audiere.
”Luni, în comisia pentru buget, finanțe și bănci au fost audieri pentru conducerea ASF. Pe postul de vicepreședinte a fost numit domnul Ovidiu Wlassopol, fostul soț al doamnei Lia Olguța Vasilescu.
Din păcate această numire este simptomatică pentru ce vedem la scară largă în tot statul român. De la prim-ministrul propus și până jos, toate pozițiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului și nu al profesionalismului.
Am avut o singură întrebare pentru domnul Wlassopol, care, conform CV-ului, lucrează la ASF de mulți ani. O întrebare tehnică pentru cineva care nu a avut tangență cu domeniul asigurărilor, dar la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani. Vă las să urmăriți răspunsul pe care l-am primit și să judecați singuri pe ce criterii a fost numit în poziția de vicepreședinte ASF, poziție din care va încasa un salariu net de ~13,800 de euro pe lună”, a scris Năsui, pe Facebook.
Fostul soț al Olguței s-a făcut de râs, dar a primit un salariu FABULOS
#DIRECT_ONE_r6h7yf#
”Concluzia, o știați deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înțelegem că PSD are majoritate și că va lua toate pozițiile cheie, dar măcar să pună niște oameni care mai înțeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinați să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările. Culmea este că salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele poziții. Ce s-a întâmplat, însă, este taman opusul. Și ca să înțelegeți gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puțin USR și un vot de la PNL”, a mai scris deputatul USR.
Acesta a mai atras atenția că înregistrarea ședinței nu apare nicăieri pe site-ul Camerei Deputaților, deși așa ar trebui: ”Am întrebat personalul tehnic care mi-a spus că nu s-a filmat deloc. Să zicem că a fost doar o coincidență. Clipul aceasta îl aveți de la o televiziune care a filmat audierile și a fost suficient de amabilă încât să îmi dea înregistrarea”.