Gabriela Firea, despre Memorandumul Guvernului care va sta la baza salarizării în sectorul bugetar: „Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor”

Gabriela Firea, despre Memorandumul Guvernului care va sta la baza salarizării în sectorul bugetar: „Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor”
Foto: Gabriela Firea / Facebook

Guvernul Cîțu a adoptat, în ședința de joi, Memorandumul care stabileşte principiile ce vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților din sectorul public. În ciuda asigurărilor date de premierul Florin Cîțu și de ministrul Muncii, Raluca Turcan, că salariile bugetarilor nu vor scădea, senatoarea PSD Gabriela Firea insistă că vor urma reduceri de venituri și, averizează ea, fix medicii și profesorii vor fi loviți din plin.

Gabriela Firea susține că Guvernul Cîțu pregătește tăierea salariilor bugetarilor

„Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!

Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum și la 80%.

Același act prevede ca sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat!

O dublă tăiere!

Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ”, a scris, pe Facebook, senatoarea social-democrată.

Firea mai notează că vor avea salarii diminuate și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii.

„Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern!

În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!”, a mai scris Gabriela Firea, pe Facebook.