Klaus Iohannis: Imunizarea populației prin vaccinare, singurul instrument viabil de a opri pandemia / Redeschiderea societăților și a economiilor, imposibilă fără respectarea măsurilor sanitare (VIDEO)

Klaus Iohannis: Imunizarea populației prin vaccinare, singurul instrument viabil de a opri pandemia / Redeschiderea societăților și a economiilor, imposibilă fără respectarea măsurilor sanitare (VIDEO)
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea și respectarea măsurilor sanitare de către toți cetățenii rămân puncte critice și reprezintă dovezi de responsabilitate și maturitate ale fiecăruia dintre noi, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că „imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia” de COVID-19. Redeschiderea sustenabilă și în siguranță a societăților și economiilor de pe glob, spune șeful statului, „nu poate fi posibilă” fără respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis, despre imunizarea populației prin vaccinare și redeschiderea societăților și a economiilor prin respectarea măsurilor de protecție sanitară

„Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea și respectarea măsurilor sanitare de către toți cetățenii rămân puncte critice și reprezintă dovezi de responsabilitate și maturitate ale fiecăruia dintre noi. Redeschiderea sustenabilă și în condiții de siguranță a societăților și a economiilor noastre nu poate fi posibilă fără respectarea acestor măsuri”, a spus șeful statului, miercuri, laevenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, care a fost organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Niciun sistem de sănătate și nicio societate nu au fost cu adevărat pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de proporțiile pandemiei de COVID-19, a explicat președintele Klaus Iohannis.

„Pandemia de COVID-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilități structurale cronicizate, cu consecințe pe termen lung asupra sănătății și bunăstării, dar niciun sistem de sănătate și nicio economie sau societate, indiferent de nivelul de dezvoltare, nu au fost cu adevărat pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură”, a adăugat șeful statului.

El s-a arătat de părere că, „fără să dispună de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei”.

„Astăzi, avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile Covid. Imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susținute pentru a ține virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

știre în curs de actualizare