Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că trebuie schimbată legea electorală: "Să nu credeţi că scăpaţi de mine, vreau un alt tip de politică"

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că trebuie schimbată legea electorală: "Să nu credeţi că scăpaţi de mine, vreau un alt tip de politică"
Foto: B1 TV

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor în şedinţa de la Platul Parlamentului care are loc la acestă oră că trebuie schimbată legea electorală. Nu a fost însă singurul subiect. Unii liberali vor alegeri anticipate, alţii doar să intre la guvernare. Înainte de luarea unor decizii în acest sens, cei din noul PNL trebuie să decidă cine va conduce partidul după plecare lui Klauss Iohannis la Palatul Cotroceni. O altă preocupare a liberalilor este clarificarea situaţiei penalilor din partid.

Sa nu credeti ca nu voi vedea, sa nu credeti ca scapati de mine. Vreau un alt tip de politica” a fost mesajul tranşant al lui Iohannis către liberali.

”Deși nu e statutar mă gândesc la un triunvirat. Păi să cineva de la centru, doi din țară cei mai buni. Crin Antonescu dacă vine să candideze are șanse. Dacă Tăriceanu avea răbdare să rămână aici amândoi puteau să contracandideze pentru președinția partidului.”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

După ce au câştigat prezidenţialele, unii liberali vor alegeri anticipate. Gigel Ştirbu e gata să renunţe la mandatul de parlamentar şi să meargă din nou la urne.

”Electoratul a dat un semnal că vrea altă clasă politică. Ar trebui să mergem în fața electoratului iar poporul să aleagă cum a facut-o duminică”, a spus Știrbu.

Mai echilibrat în declaraţii, veteranul Mircea Ionescu Quintus respinge varianta avansată de colegul său de partid, dar e încrezător că anul viitor PNL va ajunge din nou la guvernare.

„Nu, nu așteptam săintrăm la guvernare până în 2016. Anul care vine aduce schimbări. Nu ne gândim la anticipate avem treburi mai importante de făcut„, a declarat președintele de onoare al PNL.

Liberalii nu sunt preocupaţi doar de intrarea la guvernare şi împărţirea funcţiile în noul PNL, şi situatia penalilor din partid e o prioritate pentru liberali. Potrivit noului statut cei condamanți pentru corupție vor fi excluși. Potrivit unor surse, situația senatorului PNL, Tudor Chiuariu, pare să îi enerveze la culme pe unii lideri liberali, inclusiv pe Klaus Iohannis, dar și pe omul doi din PNL, Marian Petrache. Klaus Iohannis i-a solicitat recent demisia din PNL lui Tudor Chiuariu, după ce acesta a fost condamnat definitiv, pentru abuz serviciu, în dosarul Poșta Română.