Klaus Iohannis: „Sunt împotriva traseismului politic”

Klaus Iohannis: „Sunt împotriva traseismului politic
foto: Inquam Photos / George Calin

Din ce în ce mai multe voci acuză PNL și PSD de un „blat”, pentru ca moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați, în frunte cu Marcel Ciolacu, să pice. Mai mult, se discută despre pesediștii care au trecut definitiv în tabărapartidului de guvernare. În seara de miercuri, Klaus Iohannis a oferit o reacție pe marginea acestui subiect.

„Eu reiterez ce am mai spus. Eu sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult, am avut diferite întâlniri și cu foști colegi, colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru, dar evident că au apărut cazuri punctuale și trebuie să spun încă o dată, eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă îi va cere lui Ludovic Orban să nu treacă pe lista deputaților și senatorilor pentru alegerile parlamentare din acest an, președintele a declarat: „L-am spus și public, și colegilor din PNL și în consecință, ei vor avea o abordare. Din calitatea de președinte, nu pot să merg la un lider de partid, ca să solicit pe cine să pună și pe cine nu pe listă (…) Eu tot timpul le-am cerut românilor să voteze oameni responsabili”.

Rezultatele alegerilor locale 2020, anunțate pe 28 septembrie

Buletinele de vot vor fi tipărite în data de 22 septembrie, pe data de 26 septembrie, ora 07:00 se va încheia campania electorală, iar alegerile vor avea loc pe data de 27 septembrie, în intervalul orar 07:00 – 21:00. Pe data de 28 septembrie vor fi numărate voturile, vor fi încheiate procesele verbale și vor fi totalizate voturile exprimate și atribuite mandatele.

Organizarea alegerilor locale din 2020 costă 966,2 milioane de lei, adică aproape 200 de milioane de euro. 776 de milioane de lei merg pentru organizarea secțiilor de vot în teritoriu, prin Ministerul Afacerilor Interne și prefecturi.