Liviu Dragnea, ultima încercare: Cererea de eliberare condiționată va fi judecată definitiv de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie

Liviu Dragnea, ultima încercare: Cererea de eliberare condiționată va fi judecată definitiv de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragneava fi judecată de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie. MagistrațiiCurții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, pe 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Cererea privind eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată definitiv de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Avocații lui Liviu Dragnea au arătat că, pe vremea guvernării PSD, judecătorii de la Tribunalul București au protestat și au semnat o petiție față de modificarea legilor justiției.

Pe de altă parte, procurorii DNA au arătat căpetiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, astfel că şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţinedacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.

Chiar și așa, Curtea de Apel București a desființat hotărârea Tribunalului București și a admis cererea de strămutare a dosarului, astfel că eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată definitiv la Tribualul Giurgiu.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, iar în toamna acestui an s-ar atinge pragul de executare a două treimi din pedeapsă, mai exact 851 de zile. Totuși, fostul lider PSD a câștigat zile prin muncă, context în care Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieși mai devreme din închisoare.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)