REZULTATE BEC / REZULTATE ALEGERI / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE.Constituţia îi conferă preşedintelui un rol important în politica externă a României. Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. (Constituţia României, art. 91, (1)). Constituţia stabileşte şi situaţiile în care preşedintele interacţionează cu Parlamentul.
REZULTATE BEC / REZULTATE ALEGERI / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE. Orice lege aprobată de Parlament trebuie să treacă și de avizul președintelui. Dacă șeful statului este de acord cu o lege, atunci o poate promulga. Dacă nu, are posibilitate să o retrimită în Parlament, sau, dacă o consideră neconstituțională, va trimite legea la judecătorii de la CCR. În plus, şeful statului poate consulta Guvernul în privinţa problemelor importante şi urgente, anunţă digi24.ro.
Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele prezidează şedinţele Guvernului la care participă. (Constituţia României, art. 86, (1), (2)).
REZULTATE BEC / REZULTATE ALEGERI / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE.Liviu Dragnea, fostul lider PSD, ar fi vrut să voteze şi el la aceste alegeri prezidenţiale, însă naturii condamnării sale îi interzice acest lucru. Deci, Liviu Dragnea a primit răspunsul NU din partea condcerii penitenciarului la dorinţa sa de a vota.15 mii de deţinuţi au solicitat să li se aducă urne pentru a-şi exprima dreptul la vot. Pentru prima dată, fostul lider PSD Liviu Dragnea nu are drept de vot ca urmare a condamnării definitive.
REZULTATE BEC / REZULTATE ALEGERI / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE. Potrivit BEC, au fost acreditate să realizeze sondaje la ieşirea de la urne atât pe 10 noiembrie, cât şi pe 24 noiembrie: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.
REZULTATE BEC / REZULTATE ALEGERI / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE. Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, în intervalul orar 7,00 – 21,00, dar nu în interiorul secţiilor, se arată în deciziile BEC. Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura ordinea şi liniştea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.
REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Alegerile pe teritoriul Romaniei au loc duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00, iar în diaspora după următorul program: vineri, 8 noiembrie, între orele 12:00 și 21:00, sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00 și duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00. Votarea se poate prelungi până la ora 23:59.
REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe spatele buletinului de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul. Pe buletinul de vot, ştampila cu menţiunea „VOTAT” se aplică pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. După aplicarea ștampilei, buletinul de vot se îndoaie, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară. Buletinul se introduce apoi în urnă.
REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Duminică, la ora 21.00, vom afla primele REULTATE PARŢIALE de la votul pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE. Foarte important de menţionat este că aceste REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 de duminică, de la ora 21.00, NU cuprind rezultatele din DIASPORA.
REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit Autorițății Electorale Permanente, în țară au fot organizate 18.748 de secții de votare. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro. Alegătorii pot afla secția de votare la care sunt arondați accesând www.registrulelectoral.ro.
REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. CANDIDAŢII la alegerile prezidențiale 2019:
Klaus Iohannis – președintele în exercițiu.
Viorica Dăncilă – candidatul PSD.
Dan Barna – candidatul Alianței USR-PLUS.
Mircea Diaconu – candidat independent susținut de ALDE și Pro România.
Theodor Paleologu – PMP. Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Kelemen Hunor – UDMR. Kelemen Hunor a spus că și-ar dori să intre în turul al doilea cu candidatul PMP.
Ramona Ioana Bruynssels – candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste. Și-a depus candidatura în ultima zi, împreună cu peste 280.000 de semnături.
Cătălin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională. A fost europarlamentar din partea PSD.
Alexandru Cumpănașu – candidat independent.
Viorel Cataramă – candidatul din partea Dreptei Liberale.
Bogdan Stanoevici – candidat independent. Este actor și fost ministru pentru românii de pretutindeni.
John Ion Banu – candidat al Partidului Naţiunea Română. Este stabilit în Statele Unite, are o avere considerabilă.
Ninel Peia – candidat din partea Partidul Neamul Românesc. A fost deputat PSD.
Sebastian-Constantin Popescu – candidat Partidul Noua Românie.