Schimb dur de replici între Ponta și Iohannis: Președintele merge degeaba la Bruxelles, eu aflu de la ceilalți premieri ce se discută acolo/ Acest prim ministru nu va participa niciodată la Consiliul European (VIDEO)

Schimb dur de replici între Ponta și Iohannis: Președintele merge degeaba la Bruxelles, eu aflu de la ceilalți premieri ce se discută acolo/ Acest prim ministru nu va participa niciodată la Consiliul European (VIDEO)

Schimb de replici dure pe tema reprezentării României la Consiliul European de la Bruxelles între Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Prim-ministrul a spus ca Iohannis merge „degeaba” la Bruxelles, la fel cum facea și Traian Băsescu, menționând că „aceste reuniuni sunt dedicate premierilor”.

„Președintele se duce degeaba ca orice se decide acolo, mai putțin politică externaă a UE, ține de Guvern, de aia toată lumea merge cu prim-ministrul, cu foarte mici excepții în care Constituția prevede altfel. (…) Am avut o discuție la început, mi-a zis că domnia sa merge… nicio problemă, noi îi dăm toate documentele. Eu v-am spus foarte clar – dacă ajungeam președinte, mergea prim-ministrul la Consiliul European. Acum președintele se duce, zice ceva, pe urmă vine și îmi spune mie, eu…”, a spus Ponta.

Întrebat daca în urma primelor dezbateri în Consiliu despre refugiați, președintele Klaus Iohannis l-a informat, premierul a dat un răspuns negativ.

„Nu, în general aflu de la colegii mei premieri ce se discută la Consiliul European și sunt la curent”, a adăugat Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, atacului venit din partea premierului Victor Ponta, afirmând că acesta nu va mai merge niciodată la niciun Consiliu European.

Nu doresc să comentez declarația premierului la dorința lui de a merge la summit. Este o declarație deplasată, total deplasatăAcest prim ministru nu va participa niciodată la Consiliul European„, a a fost replica șeful statului.
 
Consiliul European are loc la o zi după ce miniştrii de Interne au aprobat sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a 120.000 de refugiaţi. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat împotriva acestui sistem de relocare, iar Polonia, care iniţial, se opunea cotelor obligatorii, a votat în cele din urmă pentru.

România ar urma să primească potrivit acestui sistem 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia. Astfel numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului este de 4.837. Acest număr ar putea fi însă mult mai mare, în condiţiile în care Ungaria a refuzat să primească imigranţi, iar aceştia ar putea fi relocaţi în ţările vecine.

Contre între Ponta și Iohannis pe tema Consiliului European

Urmăriți B1TV.ro și pe
`