Secretar de stat din Ministerul Educației: La grevă participă între 60% și 70% dintre angajații din școli. Nu ne gândim la înghețarea anului școlar în niciun scenariu de lucru

Ilustrație dintr-o instituție de învățământ din București, în timpul grevei generale organizate în sistemul educațional de stat, 22 mai 2023. Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, susține că la greva generală participă între 60% și 70% dintre angajații din școli și că în toate scenariile luate în calcul la minister este vorba despre o grevă de câteva zile, nu una de câteva săptămâni, transmite Edupedu.ro.

Sorin Ion: Ministerul Educației nu se gândește la înghețarea anului școlar în niciun scenariu

Ministerul Educației, spune oficialul, nu va prezenta public datele pe școli pe care le-a centralizat pentru a monitoriza protestele, întrucât un astfel de demers ar putea duce la o etichetare a unităților de învățământ.

„Din datele noastre, procentele sunt ceva mai mici, sub 70%. Pot să vă spun între 60 și 70%, care e nerelevant din punctul ăsta de vedere. Oricum, amplitudinea mișcării de protest este una importantă”, a declarat Sorin Ion, la Radio România Actualități.

Întrebat despre consecințele blocajului și despre încheierea anului școlar, secretarul de stat a spus: „Dacă acțiunea de protest va dura o zi, două, trei, atunci toate aceste lucruri sunt rezolvabile. Să nu uităm că începând de anul acesta mediile se încheie o singură dată pe an. Prin urmare, în luna mai, când vorbim, avem acumulate note calificative pe întreg anul școlar. Deci, tehnic, dacă vorbim încheierea situației școlare n-ar trebui să fie o problemă”.

„Evident, așa cu două-trei săptămâni, chiar patru în minus, nu ne gândim încă la un astfel de scenariu. Niciodată n-am luat în considerare o acțiune de protest care să dureze atât. Suntem în continuare deschiși la dialog, știți foarte bine, chiar dacă rezultatul întâlnirii de ieri n-a fost cel scontact de către reprezentanții profesorilor, deschiderea la dialog există în continuare și eu, unul, sunt optimist că vom găsi o soluție de comun acord (…). Dacă mă întrebați pe mine, nu știu să existe vreun precedent și nici o definiție foarte clară a înghețării anului școlar. Nu, nu, nu ne gândim la asta în niciun scenariu de lucru”, a adăugat Sorin Ion.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`