Sorin Cîmpeanu: Banii pentru ore remediale sunt sosiți. Procedura de verificare întârzie plata, dar vă asigur că vor fi plătite toate aceste drepturi salariale (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Banii pentru ore remediale sunt sosiți. Procedura de verificare întârzie plata, dar vă asigur că vor fi plătite toate aceste drepturi salariale (VIDEO)
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Guvern. Sursa foto: Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că procesul birocratic excesiv întârzie plata drepturilor salariale pentru activitățile remediale. „Vă asigur că vor fi plătite absolut toate aceste drepturi salariale pentru colegii noștri, care au înțeles importanța recuperării a ceea ce s-a pierdut pe parcursul perioadei de criză sanitară”, a fost mesajul oficialului, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV, despre plata banilor pentru ore remediale

Întrebat când vor sosi banii pentru ore remediale, ministrul Educației a răspuns: „Banii sunt sosiți pentru ore remediale, este vorba de un proces birocratic excesiv, îl apreciez ca fiind birocratic excesiv, în procedurile de lucru cu fondurile europene clasice, care presupun mai multe verificări, mai multe raportări. Există raportări din partea școlilor, din partea profesorilor și din partea inspectoratului, toate aceste raportări sunt verificate la Ministerul Educației și nu de puține ori – din păcate, de mult prea multe ori – au fost diferențe majore între aceste trei feluri de raportare. Nu este normal în primul rând să avem trei feluri de raportare și apoi nu este normal să avem diferențe între aceste raportări”.

„Procedura de verificare, chiar dacă am alocat resurse umane suplimentare, durează foarte mult și, din păcate, întârzie plata drepturilor salariale pentru activitățile remediale, lucru pentru care mi-am cerut și îmi cer scuze în continuare public, dar în același timp vă asigur că vor fi plătite absolut toate aceste drepturi salariale pentru colegii noștri, care au înțeles importanța recuperării a ceea ce s-a pierdut pe parcursul perioadei de criză sanitară”, a adăugat ministrul.

În aceeași emisiune, ministrul Sorin Cîmpeanu a oferit detalii despre discuția cu Ministerul Finanțelor, în contextul în care a solicitat resurse suplimentare pentru sectorul educației.