Tanczos Barna: Problema este că nici la nivelul Uniunii Europene nu se reușește o reutilizare mai mare de 30% a plasticului (VIDEO)

Tanczos Barna: Problema este că nici la nivelul Uniunii Europene nu se reușește o reutilizare mai mare de 30% a plasticului (VIDEO)
Foto: Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului a vorbit, la Talk B1 despre tehnologiile de reciclare și mai ales despre materialele care pot fi cel mai ușor de reciclat și reutilizat.

Tanczos Barna este de părere că unele dintre cele mai ușor de reutilizat materiale sunt aluminiul și plasticul. Totodată, ministrul a explicat și cum ar putea fi eliminat, de exemplu, plasticul din instituții și a oferit un exemplu personal.

Problema este că nici la nivelul Uniunii Europene nu se reușește o reutilizare mai mare de 30% la plastic, prin tehnologiile de reutilizare.

Pe lângă plastic sunt și materiale ce ar trebui reutilizate 100%. Dozele de aluminiu în care sunt îmbuteliate băuturile, sunt probabil cea mai bună soluție din acest punct de vedere, pentru că ele se pot reutiliza de n ori, ori de câte ori se dorește și ori de câte ori se reușește recuperarea acestora din piețe.

La plastic, după două – trei reutilizări, plasticul își pierde calitatea și apoi nu mai poți să folosești pentru reutilizare, deci sunt chestiuni tehnologice, sunt chestiuni științifice. Cu siguranță trecerea de la plastic la altceva nu se va face de azi pe mânie, este nevoie de tehnologii noi, de schimbarea mentalității consumatorului”, a explicat Tanczos Barna, în exclusivitate pentru B1 TV.

Cum a înlăturat Tanczos Barna plasticul în activitățile sale

Spre exemplu, eu folosesc acele bidoane mari de 19 litri, pentru apă, care sunt reumplute de fiecare dată. Am o sticlă de sticlă pe birou pe care o umplu și nu mai produc niciun deserviciu mediului și nu mai poluez prin sticlele de jumătate de litru”, a declarat ministrul Mediului, explicând cum a eliminat plasticul din biroul său.

„Este un pas care trebuie făcut de fiecare instituție, de fiecare primărie, sau chiar de fiecare cetățean până la urmă, să facem un efort pentru eliminarea produselor din plastic”, a precizat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe