Reacția ministrului Eduard Novak, după ce s-a clasat pe locul 11 la prima probă de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Reacția ministrului Eduard Novak, după ce s-a clasat pe locul 11 la prima probă de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
Eduard Novak, MTS

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a oferit primele comentarii după încheierea probei de contratimp 1.000 de metri pe velodrom, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

Oficialul Guvernului României s-a declarat mulțumit de prestația sa.

„Locul 11. Numărul meu norocos şi ‘my personal best’ ca timp în această probă (1 min 06 sec 918/1000), care nu este printre probele mele preferate şi în care au fost comasate două categorii (C4 şi C5). Cu toate acestea şi cu toate că nu sunt sprinter, am făcut o cursă foarte bună, de care sunt foarte mulţumit. Acum mă concentrez pentru proba de mâine, cea la care am obţinut aurul la Londra şi la care voi concura doar cu competitori din categoria mea (C4).

Pentru ziua de azi, poziţia 11 în clasamentul mondial, într-o cursă de acest nivel, în care s-au stabilit un record mondial şi un record paralimpic, este un rezultat care mă bucură şi mă motivează. Fiţi alături de mine şi mâine! Vă mulţumesc!”, a scris pe Facebook ministrul Tineretului şi Sportului.

Programul complet al lui Eduard Novak la Jocurile Paralimpice 2021

Competiția va continua pentru oficialul de la MTS pe 27 august, tot pe pistă, iar în septembrie vor urma probele pe șosea.

26 august: CICLISM – PISTĂ – C4-5 1000m Time Trial;

27 august: CICLISM – PISTĂ – C4 Indv Pursuit 4km Time Trial;

1 septembrie: CICLISM – ŞOSEA – C4-5 Road Race;

3 septembrie: CICLISM – ŞOSEA – C4 – Time Trial.

Obiectivul României pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul. Obiectivul României este câştigarea a 3 medalii.

De-a lungul timpului, sportivii români au cucerit 4 medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care 3 au fost obţinute de Eduard Novak (45 ani), aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4). De asemenea, o medalie de bronz a fost câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo – cat. 60 kg).