Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasary, o chestiune de timp. Mutarea, confirmată de presa internaționlă

Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasary, o chestiune de timp. Mutarea, confirmată de presa internaționlă
Alexandru Cicâldău (24 de ani), la Supercupa României 2021, câștigată de CSU Craiova în fața lui CFR Cluj la loviturile de departajare. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

CS Universitatea Craiova s-ar fi înțeles deja cu Galatasaray Istanbul pentru transferul lui Alexandru Cicâldău. Conform informațiilor din presa internațională, mijlocașul în vârstă de 24 de ani ar urma să aibă un contract valabil până în 2026 la cea mai titrată echipă a Turciei.

Presa internațională confirmă transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray

Mutarea a fost confirmată de mai multe publicații din Turcia, precum Fotomac sau Fanatik, și se vorbește inclusiv despre posibilitatea ca Alexandru Cicâldău să poarte numărul 10 la Galatasaray, numărul pe care l-a purtat și marele Gheorghe Hagi, idol și astăzi pentru suporterii formației de la Istanbul.

La perfectarea transferului contribuie inclusiv Gheorghe Hagi, care a discutat cu antrenorul Fatih Terim despre fotbalistul oltean, scrie jurnalistul Nicolo Schira, susținând că discuțiile sunt încă în desfășurare și că există o clauză de reziliere a contractului cu Craiova de 10 milioane de euro, iar partea turcă încearcă să diminueze suma de transfer.

Alexandru Cicâldău a fost cumpărat de Craiova de la Viitorul în anul 2018, în schimbul a un milion de euro, și există posibilitatea ca echipa „Regelui”, actualmente Farul Constanța, să fi păstrat un procent dintr-un viitor transfer al jucătorului, potrivit Digisport.ro.

Universitatea Craiova a reușit transferuri importante în ultimii ani, obținând sume sonore pentru Mihăilă (8 milioane de euro), Mitriță (7,4 milioane de euro) și Alexandru Băluță (2,6 milioane de euro).

Site-urile de specialitate îl evaluează pe Alexandru Cicâldău la 6,5 milioane de euro. Mijlocașul a jucat întricoul alb-albastru 129 de meciuri și a înscris 33 de goluri, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din Bănie.