Ar rezista România unui atac al lui Putin? Ce arme avem și ce ne lipsește?

Ar rezista România unui atac al lui Putin? Ce arme avem și ce ne lipsește?
Rusia susține că Occidentul împiedică negocierile de pace cu Ucraina. ”Rusia întotdeauna a fost pregătită să rezolve problemele prin negocieri"

PutinRomânia prezintă un sistem de apărare antiaeriană destul de eficient.

În schimb, mai are nevoie de achiziționarea unor arme de ultimă generație și de câteva îmbunătățiri.

Dezvăluirile unui general cu privire la rezistența României la un atac al lui Putin

Generalul Cristian Barbu a explicat că țara noastră mai are nevoie de cel puțin 20 de sisteme mobile de apărare antiaeriană

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav afectată după atacurile din ultima perioadă. Bombardamentele au provocat un număr semnificativ de victime și pagube de miliarde de euro.

De aceea, atacurile armatei ruse au reamintit lumii întregi cât de importante sunt sistemele de apărare antiaeriană în orice confruntare armată.

Astfek, 14 țări din NATO și UE au decis, printre care și România, să achiziționeze la comun sisteme de apărare aeriană.

Mai mult decât atât, aliații au semnat de curând, la Cartierul General al NATO, o scrisoare de intenție pentru cumpărarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3 şi Patriot.

Cum se apără România în cazul unui atac ipotetic cu rachete?

Generalul Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, a declarat ce arme are România și ce i-ar mai trebui pentru a putea face față unui posibil atac.

Conform declarației acestuia, la ora actuală, țara noastră ar avea nevoie de cel puțin 20 de sisteme mobile de apărare antiaeriană.

De asemenea, dacă acestea ar fi cumpărate ar dura între trei și patru ani pentru a fi implementate. Mai mult, investițiile ar ajunge undeva la suma de 10 miliarde de euro.

Cu toate acestea, dacă ar fi declanșat un conflict armat într-o țară membră NATO, România are mai multe sisteme care ar fi utile într-un asemenea caz.

Sistemele ar funcționa eficient dacă atacul ar veni din Est sau Orientul Mijlociu. În schimb, dacă atacul ar porni din altă parte, atunci, sistemele alianței ar interveni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)
16:42 - Amenzi uriașe în urma controalelor ANSVSA din supermarketuri și hipermarketuri. Ce nereguli au găsit inspectorii în magazine
16:21 - IPJ Brăila rămâne în continuare șără șef: Note de 2,66 și 4,81 obținute de cei doi candați la concursul de ocuparea postului