Viceprimarul Brașovului vrea împușcarea ciorilor din oraș. A cerut la Ministerul Mediului ridicarea cotelor de vânătoare la păsări

Viceprimarul Brașovului vrea împușcarea ciorilor din oraș. A cerut la Ministerul Mediului ridicarea cotelor de vânătoare la păsări
Sursa foto: Pixabay

Viceprimarul Brașovului vrea împușcarea ciorilor din oraș care s-au înmulțit peste măsură și transformă  într-un calvar viața localnicilor.

Dacă pentru porumbei, soluția găsită de municipalitatea a fost interzicerea hrănirii acestora, pe domeniul public, în cazul ciorilor e posibil să fie luate măsuri extreme. Astfel viceprimarul Sebastian Rusu, a ridicat problema într-o întâlnire pe care a avut-o la București, la Ministerul Mediului, cu secretarul de stat Ionuț Banciu.

Viceprimarul a solicitat ridicarea cotelor de recoltare la păsări, astfel încât la ciori să re poată interveni cu pușca.

„Am discutat și analizat ordinul de ministru, privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenția pentru reducerea numărului de ciori din orașe și implicit din municipiul Brașov, unde această specie de păsări creează probleme serioase și disconfort cetățenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu, potrivit presei locale.

La fel ca în cazul urşilor, Ministerul poate da acordul pentru relocare sau pentru recoltare. În primul caz însă, intervenția este mai mult decât complicată, pentru că implică utilizarea unor capcane speciale pentru ciori. Astfel, soluția mai practică rămâne recoltarea. Potrivit secretarului de stat Ionuț Banciu, în prezent, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică și urmează să intre în vigoare.

Tags: