Investitorii avertizează că va urma un haos pe burse: Acţiunile ar putea scădea cu 50%

Investitorii avertizează că va urma un haos pe burse: Acţiunile ar putea scădea cu 50%
Foto: capital.ro

Piaţa activelor financiare s-a format o bulă speculativă care riscă în orice moment să se spargă şi să cauzeze haos pe burse cu scăderi ale acţiunilor de până la 50%, avertizează unii economişti şi oameni de afaceri.

Ei îi sfătuiesc pe investitori să nu se grăbească să vândă acţiunile deoarece anumite sectoare ale pieţelor financiare sunt cunoscute pentru randamentul ridicat pe care-l oferă în astfel de circumstanţe, scrie MoneyNews.

„Nu avem voie să fim luaţi prin surprindere de prăbuşirea burselor de valori. De fapt, ar trebui să ne aşteptăm categoric la aşa ceva“, a spus Mark Spitznagel, un manager de fond de investiţii notoriu pentru speculaţiile profitabile din timpul crizei financiare din 2008.

Și Marc Faber, un manager de fonduri de investiţii de origine elveţiană şi autorul buletinului informativ Gloom Boom & Doom,  este îngrijorat.

El dă vina pe politicile guvernamentale supraevaluate ale preşedintelui Obama şi pe reducerile de dobânzi efectuate de Rezerva Federală, despre care spune că „ penalizează veniturile cetăţenilor, pe cei care economisesc şi chiar şi pe părinţii noştri care sunt forţaţi să investească speculativ în acţiuni şi active imobiliare şi în orice există pe piaţă“.

Și miliardarul Warren Buffett s-ar pregăti pentru o eventuală criză în condiţiile în care „indicatorul Warren Buffett“, care raportează capitalizarea totală a companiilor din piaţă la PIB, sugerează un moment crucial în care acţiunile trebuie vândute pentru evitarea pierderilor  cauzate de un eventual colaps economic.

Astfel, investitorii au la dispoziţie două soluţii: să își vândă acţiunile şi să păstreze banii acasă, sau să riște totul.

Fondatorul Absolute Profits, Sean Hyman are și o a treia soluție. „Există anumite sectoare ale pieţei a căror performanţă este garantată în următoarele luni. Acest moment este nerentabil pentru vânzarea acţiunilor“, susține Hyman.

Hyman a făcut această afirmație bazându-se pe un calendar Wall Street secret în care sunt listate 19 investiţii (în funcţie de piaţă) şi 38 de date când activele pot fi cumpărate şi vândute.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:24 - Radu Soviani: Datoria publică a României e uriașă / Boloș e un alt decident care ne ia de proști. A bulversat mediul de afaceri cu măsuri propuse și apoi retrase – o formă de dispreț la adresa contribuabililor (VIDEO)
20:59 - Cât costă cazarea în resortul de lux unde s-a filmat Insula Iubirii. Prețurile variază în funcție de sezon
20:59 - Tănase Stamule, revoltat față de „Planul Simion”: Cetățenii trebuie să știe că ăia nu erau oameni de bună-credință, care așteptau apartamente, ci erau membri AUR, care erau puși să prostească populația (VIDEO)
20:37 - Bărbat din Reșița, arestat pentru viol asupra propriei fiice. Chiar fata de 14 ani l-a denunțat la Poliție
20:27 - Șofer prins drogat la volan în București. Era în stare inconștientă
20:16 - Roxana Ciuhulescu, despre legătura paranormală cu tatăl ei, care s-a stins din viață la 37 de ani: „Mi s-a întâmplat să îl simt, s-au întâmplat lucruri”
20:04 - Creșterea veniturilor românilor prin deciziile PSD din ultimul an impulsionează firmele românești: nou record la credite
20:02 - Fact-check despre PNRR-ul României, după atacul USR la adresa Guvernului: suntem în prima jumătate a ierarhiei europene, cu 38 de reforme îndeplinite din 66 asumate
19:55 - Plaja cu apă turcoaz de pe litoralul românesc. Turiștii vin și cu rulotele
19:51 - Sergiu Bîlcea (PNL), despre salariile mari ale bugetarilor din domeniul Energiei: E normal ca un asemenea director, care semnează milioane de euro, să fie remunerat la un anumit nivel, dar el trebuie să vină cu rezultate clare (VIDEO)