Adrian Sârbu a demisionat din boardul Central European Media Entreprise, proprietarul Pro TV

Adrian Sârbu a demisionat din boardul Central European Media Entreprise, proprietarul Pro TV
Foto: evz.ro

Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcțiile de Președinte și CEO ale Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care deține și postul PRO TV.

Sârbu va mai rămâne în companie până la 1 ianuarie 2014. Conducerea companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent, relatează Mediafax.

Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei timp de aproape 20 de ani. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România.

Din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se precizează în comunicatul CME.

Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, pentru „numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

„În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, spune Ronald Lauder.

La rândul său, Adrian Sârbu a declarat că este „mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani.

„Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, spune Sârbu, citat în comunicat.