Bugetul Ministerului Dezvoltării ar putea crește cu aproximativ 60% în 2024. Cum explică ministrul Adrian Veștea majorarea (VIDEO)

Bugetul Ministerului Dezvoltării ar putea crește cu aproximativ 60% în 2024. Cum explică ministrul Adrian Veștea majorarea (VIDEO)
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Ministerul Dezvoltării ar putea avea un buget cu aproximativ 60% mai mare în 2024, iar ministrul Adrian Veștea a vorbit despre această posibilă majorare, joi, pe B1 TV, la „Bună dimineața, România!” cu Gabriela Mihai și Alex Vlădescu.

Adrian Veștea, pe B1TV, despre majorarea bugetului la Ministerul Dezvoltării

Întrebat de unde vin banii pentru această majorare de aproximativ 60%, Adrian Veștea a spus: „Ceea ce cred că ar trebui să înțelegem cu toții este faptul că Ministerul Dezvoltării derulează mai multe programe, mai multe programe în care necesită astfel de alocări de bugetare. Dacă ne raportăm doar la programul Anghel Saligny, un program care este adresat autorităților locale, unde deja s-a emis un ordin încă de anul trecut de 5.500 de beneficiari pentru apă-canalizare, gaze naturale și, de asemenea, infrastructură rutieră, acest buget, până în prezent, ar necesita o astfel de suplimentare, fiindcă sunt deja foarte multe proiecte care au fost deja semnate”.

„Avem aproape 2.800 de contracte semnate, valoarea acestor contracte este undeva la 30 de miliarde, iar asta ar însemna să există și alocări bugetare pe măsură. Mai mult decât atât, sunt și alte programe pe care le avem în derulare și care sunt pe final, vorbim de PNDL 1 și PNDL 2. De asemenea, avem programele pe risc seismic, pe eficiență energetică. Sunt proiecte care au fost aprobate de către Guvernul României și care în anul viitor vor trebui derulate”, a continuat ministrul.

Referitor la creșterea taxelor și impozitelor locale, el a spus: „În Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu absolut toate modificările și completările care au fost făcute începând cu anul 2015 până în prezent, orice impozit local trebuie indexat până la data de 30 aprilie cu valoarea inflației din anul precedent. Întrucât inflația din anul 2022 a fost de 13,8, obligativitatea, în conformitate cu această lege 227, precum și a Codului Fiscal, este de a ajusta toate taxele și impozitele locale cu această valoare, de 13,8%”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`