Deputatul Cătălin Drulă, liderul USR, a denunțat drept „sfidătoare” atitudinea ministrului Muncii, Marius Budăi, în privința problemelor pe care le reclamă angajații din educație și sănătate și a grevelor anunțate în cele două sectoare.
„Sacul cu bani, nu știu ce e cu el, dar pare că a găsit domnul Budăi sacul cu tupeu”, a afirmat ironic parlamentarul din opoziție, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, făcând aluzie la declarația ministrului Muncii.
Întrebat despre declarația lui Marius Budăi, Cătălin Drulă a spus: „Sacul cu bani, nu știu ce e cu el, dar pare că a găsit domnul Budăi sacul cu tupeu, deci acolo e clar că l-a găsit și că și-a băgat ambele mâini acolo, pentru că mi se pare absolut sfidător”.
„Vorbeam de mașini mai devreme, eu nu vreau să rămânem aici numai în zona de automotive, cum se numește, dar domnul Budăi tocmai a cumpărat 60 de mașini la minister – și nu tocmai ieftine – pe care a dat comandă repede să fie cumpărate înainte să intre în vigoare ordonanța asta care deocamdată oprește achizițiile de mașini, deci se pare că bani cam sunt pe la ministere, cam sunt pe la Guvern, dar nu pentru un profesor debutant care are 2.400 de lei pe lună”, a adăugat liderul USR.
El l-a acuzat pe ministrul Muncii că „se ține numai de minciuni” în ceea ce privește PNRR.
„Știți că a tot vânturat faimosul 9,4% din PIB, că îl încurcă, că îl blochează – păi, pensiile din România sunt 7% din PIB în prezent, adică până ajunge la 9% mai are domnul Budăi o rezervă consistentă. Se ține numai de prostii și de declarații sfidătoare și vreau să zic, cum se așteaptă ca un profesor debutant pe 2.400 de lei să mai făcă și performanță? Atenție, Ioana Constantin, că 2.400 de lei de astăzi, din cauza inflației, din cauza acestui guvern, din cauza lui Ciolacu și Ciucă, reprezintă 1.900 de lei din 2021”, a adăugat liderul USR.
„E o cerere absolut legitimă, am venit cu amendamente în Parlament și cu o schemă care nu e populistă, o schemă corectă de creștere cu un punct, conform legii salarizării (…), și am cerut să creștem cu un punct, spart pe patru ani, 0,25 pe fiecare an, deci o chestiune sustenabilă pentru buget, dar care dă și o perspectivă de compensare a pierderilor de venituri pe care le-au suferit învățătorii și profesorii. Mi se pare sfidător cum se comportă acest guvern și mai ales președintele Iohannis, cel care și-a blocat postul de profesor încă din anul 2000”, a mai spus deputatul.