VÂRSTA de PENSIONARE schimbată OFICIAL, toți românii sunt AFECTAŢI: Click AICI pentru a afla când ieși la pensie la termen sau anticipat!

VÂRSTA de PENSIONARE schimbată OFICIAL, toți românii sunt AFECTAŢI: Click AICI pentru a afla când ieși la pensie la termen sau anticipat!

Românii care urmează care urmează să iasă la pensie beneficiază acum de sprijinul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).
Instituţia a lansat o aplicație care să ajute la aflarea vârstei de pensionare la termen și anticipată.

Astfel, persoanele interesate pot afla acum anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, precum și la ce vârstă pot solicita pensionarea anticipată.
Aplicația prin care îţi poţi afla vârsta de pensionare la termen și anticipată, în funcție de data nașterii, poate fi accesată AICI.

Legislația pensiilor de stat din România stabilește existența a două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială.
Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei.
Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Românii pot beneficia de următoarele tipuri de pensii:
1. Pensia publică (pilonul I de pensii) reglementată de Legea nr. 263/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare;
2. Pensia privată obligatorie (pilonul II de pensii) reglementată de Legea nr. 411/2004, republicată în Monitorul Oficial nr. 482 din 18 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare;
3. Pensia privată facultativă (pilonul III de pensii) reglementată de Legea nr. 204/2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 470 din 31 mai 2006.
4. Produsele de asigurare de viață cu economisire și/sau acumulare de capital vândute de către companiile de asigurări ca venit suplimentar la vârsta pensionarii și în mentalul colectiv asimilate sub denumirea de asigurare de pensie privată reglementată de Legea nr. 32/2000, publicată în Monitorul Oficial nr. 148 din 10 aprilie 2000.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:42 - România, pe primul loc în UE la decese provocate de boli care pot fi tratate. Care sunt principalele cauze
22:39 - Nicu Sârghea, toboșarul formației Vunk, a murit la doar 48 de ani. Mesajul trupei
22:30 - Drulă: Românii și-au pierdut încrederea în politicieni și din cauza lui Iohannis / Pentru restabilirea democrației, e normal să avem alegeri prezidențiale / Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e o lovitură dată democrației (VIDEO)
22:17 - Cauza morții studentei care a murit în tramvai, în Iași. „Era de nota zece la absolut toate materiile”
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce