FMI vine la București pe 2 decembrie pentru bugetul pe 2015: Dezbaterea publică va avea loc pe 10 decembrie

FMI vine la București pe 2 decembrie pentru bugetul pe 2015: Dezbaterea publică va avea loc pe 10 decembrie
Foto: starmedia.com

Proiectul bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice după data de 10 decembrie, când se va încheia misiune comună FMI şi CE, care va veni pe 2 decembrie la Bucureşti strict pentru discuţii pe această problematică, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor Publice.

Misiunea comună de experți ai Fondului Monetar Internațional și Comisiei Europene se va afla la București în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015. Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

„Misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care țara noastră și le-a asumat în fața FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română și reprezentanții creditorilor externi”, se arată în comunicatul MFP.

Ulterior discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice și transmis Guvernului spre aprobare, se mai spune în comunicat.