Marile companii PROTESTEAZĂ faţă de măsurile Guvernului Dragnea – Iohannis

Marile companii PROTESTEAZĂ faţă de măsurile Guvernului Dragnea - Iohannis

Cele mai mari companii din România, alături de cei mai importanţi antreprenori români, au convocat de urgenţă vineri, la ora 11.00, o conferinţă de presă pentru a protesta faţă de măsurile fiscale anunţate de guvernul PSD prin noul program de guvernare, anunţă Ziarul Financiar.

Situaţie de criză fără precedent la Bucureşti şi la headquartere: cele mai mari companii din România, în marea lor majoritate multinaţionale, şi cei mai importanţi antreprenori români protestează împotriva măsurilor fiscale anunţate de noul guvernul PSD.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri, a reacţionat joi seară la măsurile cuprinse în noul program de guvernare, considerând că astfel de propuneri slăbesc încrederea în clasa politică şi în executiv şi ar putea avea ca efect diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, şi deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economică şi socială.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României a subliniat faptul că măsurile fiscale anunţate prin programul de guvernare, începând de la introducerea unui impozit pe cifra de afaceri, până la taxa de solidaritate, care ar trebui să fie plătită de cei care câştigă peste 10 salarii minime în România, vor afecta investiţii de amploare şi vor compromite ciclul pozitiv de creştere în care se află economia românească.

”Coaliţia pentru Dezvoltarea României apreciază că lansarea unor astfel de propuneri slăbeşte încrederea în clasa politică şi în executiv, creşte semnificativ nivelul de risc, concretizându-se în diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, cu deteriorarea corespunzătoare a indicatorilor de dezvoltare economică şi socială, materializându-se în ultimă instanţă în nivelul de trai al cetăţenilor acestei ţări”, a afirmat Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

"Măsurile propuse au un impact major asupra economiei româneşti şi nu pot fi luate fără consultare publică şi analiză de impact al aplicării lor. Faptul că, în procesul de comunicare (a se vedea, spre exemplu, "desfiinţarea pilonului II de pensii"), decidenţii responsabili se contrazic asupra oportunităţii lor are drept consecinţă creşterea neîncrederii asupra modului cum au fost fundamentate aceste măsuri", se mai arată în continuare într-un comunicat al coaliţiei.

Spre surprinderea tuturor, PSD a venit joi dimineaţă cu un program de guvernare care prevede o revoluţie fiscală în ceea ce priveşte taxarea companiilor şi anunţă noi taxe pentru persoanele fizice. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, pe Facebook, că schimbările prevăzute în programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE reprezintă ”o crimă cu premeditare” împotriva companiilor şi a şanselor de dezvoltare a României.

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, şi-a exprimat o poziţie critică faţă de programul guvernului PSD, într-o postare pe Facebook acesta declarând că „în ţara cu cea mai mare creştere economică din UE şi cu unele dintre cele mai mari ajutoare sociale se introduce taxă de solidaritate”. Trebuie menţionat că România este statul cu cele mai mici cheltuieli sociale din Europa. În acest moment, 49% din business-ul din România aparţine investitorilor străini, 47% companiilor private româneşti şi 4% regiilor de stat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`