Patronii de firme mici și mijlocii se opun creșterii salariului minim pe economie de la 1.050 de lei la 1.200 de lei. Aceștia susțin că pentru acest lucru guvernul ar trebui să ia anumite măsuri cum ar fi stimularea investiţiilor sau scăderea fiscalităţii. Majorarea salariului minim de la 1 ianuarie a fost propusă de fostul guvern. Executivul condus de Dacian Cioloş nu a inclus însă această măsură în bugetul pe 2016, informează B1 TV.
Firmele mici și mijlocii din România se opun unei eventuale creșteri a salariului minim brut pe economie de la 1.050 de lei la 1.200 de lei. Asta a reieșit în urma unei consultări online care a fost făcută în cadrul Societăților membre ale Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.
Patronii de IMM-uri au susținut faptul că o eventuală creștere a salariului minim de la 1 ianuarie ar aduce dificultăți în cadrul societății și că va fi nevoie de disponibilizări pentru ca afacerile să meargă în continuare.
Într-un comunicat dar de CNIPMMR, 76% dintre respondenți consideră că o creștere a salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2016 va crea dificultăți întreprinderii, 62% au fost de părere că o creștere a salariului minim pe economie va avea ca principal efect disponobilizarea unor salariați, iar 84% au afirmat că vor exista și efecte asupra grilei de salarizare la nivelul întreprinderii.
De asemenea, în respectivul comunicat se enumeră și măsurile cerute guvernului de patronii imm-urilor. Printre acestea, se enumeră stimularea invesțiilor, simplificarea birocrației sau scăderea fiscalității.
#DIRECT_ONE_qter6e#