Prețul petrolului, la maximul ultimilor 7 ani, pe fondul temerilor că Rusia va invada Ucraina

Prețul petrolului, la maximul ultimilor 7 ani, pe fondul temerilor că Rusia va invada Ucraina
Prețul petrolului bate record după record și ajunge la maximul ultimilor 8 ani / Foto: Pixabay.com

Temerile cu privire la un potențial atac rusesc asupra Ucrainei nu au încetat, cauzând ridicarea prețului petrolului miercuri la cele mai mari niveluri din ultimii șapte ani.

Prețul petrolului a explodat

„Dacă Rusia invadează, ne-am aștepta ca prețurile petrolului să explodeze”, a declarat Tariq Zahir, membru manager la Tyche Capital Advisors, pentru MarketWatch.

Un conflict total între cele două națiuni ar putea determina Occidentul să impună sancțiuni legate de petrol Rusiei, care se numără printre cei mai mari producători de petrol din lume, înăsprind și mai mult oferta mondială de țiței.

Între timp, o a doua creștere săptămânală consecutivă a stocurilor de țiței din SUA nu a reușit să perturbe creșterea prețurilor petrolului, iar comercianții au urmărit, de asemenea, cu atenție Orientul Mijlociu, după recentele atacuri cu drone ale rebelilor Houthi din Yemen asupra instalațiilor petroliere din Emiratele Arabe Unite.

Miercuri seară, barilul de țiței Brent se tranzacționa la 90,10 dolari, cu 2,15% peste referința de marți.

Cum a evoluat prețul petrolului

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, creștea cu 2,30%, la 87,57 dolari/baril.

Goldman Sachs vede petrolul la peste 100 de dolari pe baril în trimestrul al treilea

În situația unei eventuale noi invazii ruse în Ucraina, liderii occidentali au amenințat Rusia cu sancțiuni fără precedent iar un eventual embargo asupra exporturilor rusești de petrol ar restrânge și mai mult oferta din piață.

Urmăriți B1TV.ro și pe