Vodafone și Orange, amendate pentru nereguli la furnizarea serviciilor de roaming

Vodafone și Orange, amendate pentru nereguli la furnizarea serviciilor de roaming

ANCOM a aplicat operatorilor Orange și Vodafone câte o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente.

Vodafone a mai fost sancționat cu o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în Termenii și condițiile generale de utilizare a cartelelor preplătite, potrivit ANCOM.

Amintim că Autoritatea a aplicat în luna octombrie 2017 cea mai mare amendă de pe piața de comunicații electronice, în valoare de 200.000 lei, societății TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A., pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la portabilitatea numerelor.

De la începutul anului 2017 și până în prezent, ANCOM a efectuat 114 acțiuni de control la furnizorii de servicii de telefonie, fiind emise 46 de notificări și aplicate 29 de avertismente și 19 amenzi în cuantum total de 480.000 lei. În afara neregulilor constatate în aplicarea Roam like at home, alte abateri frecvente au privit şi portabilitatea numerelor de telefon, fiind aplicate în acest sens amenzi în valoare de 285.000 de lei.