A 47-a amânare în dosarul „Loteria”. Un inculpat a cerut ca următoarea ședință să nu fie publică, pe motiv că vrea să dezvăluie informații care nu pot fi făcute publice / Maricel Păcuraru, acuzat că a fraudat statul cu peste 5 milioane de euro

A 47-a amânare în dosarul „Loteria”. Un inculpat a cerut ca următoarea ședință să nu fie publică, pe motiv că vrea să dezvăluie informații care nu pot fi făcute publice / Maricel Păcuraru, acuzat că a fraudat statul cu peste 5 milioane de euro

Tribunalul București a amânat pentru data de 6 septembrie luarea unei decizii în dosarul „Loteria”, iar unul dintre inculpați, Ovidiu Rîpanu, a cerut ca următoarea ședință să nu fie publică, susținând că va dezvălui informații care nu pot fi făcute publice.

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea care este acuzat că a fraudat statul cu 5 milioane de euro, nu a fost prezent la înfățișare, ci a fost reprezentat de avocați.

Inițial, judecătorul a fixase noul termen de judecată în luna august, însă avocații au invocat că au un program aglomerat din cauza altor dosare, astfel că, la insistențele lor, noul termen a fost amânat cu încă o lună și a fost stabilit pentru 6 septembrie 2021.

Maricel Păcuraru, acuzat că a fraudat statul cu peste 5 milioane de euro, în dosarul „Loteria”

Maricel Păcuraru a fost trimis în judecată pe 30 decembrie 2015, pentru prejudicierea Loteriei Române. Concret, procurorii DNA îl acuză de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participaţie improprie la abuz în serviciu. În același dosar are calitatea de inculpat și Ovidiu Rîpanu, la data faptelor șef Serviciu Achiziții al Loteriei Române. Pe lângă ei, mai sunt alți 10 inculpați – persoane fizice și juridice.

Patronul Realitatea PLUS a reușit să tergiverseze luarea unei decizii de zeci de ore, conform datelor publicate de Tribunalul București. Cazul este judecat de magistratul Cătălin Oprea, din Secția I Penală a Tribunalului București, potrivit România TV.

Situația este atipică, având în vedere că speța judecată de Cătălin Oprea se află în cameră preliminară. Potrivit Codului Cod de Procedură Penală, obiectul procedurii camerei preliminare îl reprezintă verificarea legalității sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

Articolul 343 prevede că durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță, dar nu poate fi mai mică de 15 zile de la aceeași dată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`