Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, marţi, că se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au participat la declanşarea protestului ilegal, aceştia urmând a fi cercetaţi de Comisia de disciplină
„Oricât de mare ar fi nemulţumirea unor angajaţi, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi.
Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat directorul STB, Adrian Criţ, marţi, într-o conferinţă de presă.
Directorul general al STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au putut circula.
„Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a mai declarat Criţ.
După aproape o săptămână în care transportul în comun de suprafață a fost paralizat în București, situația va reveni la normal. Greva s-a încheiat, iar angajații vor reveni la muncă de marți, 25 ianuarie.
„Salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”, au transmis sindicaliștii.
Decizia angajaților STB a venit după ce luni seara, reprezentanții angajaților STB s-au întâlnit cu conducerea companiei.
Revendicările sindicaliștilor vor fi discutate în Parlament, în această săptămână. Angajații STB cer un nou contract colectiv de muncă, venituri salariale mai mari și demisia lui Adrian Criț, directorul companiei de transport.