Avertismentul medicilor, privind valul 4 al pandemiei: „Liniștea nu va mai dura mult. Ne așteptăm din nou la o creștere a numărului de cazuri, sperăm să nu fie abruptă”

Avertismentul medicilor, privind valul 4 al pandemiei: Liniștea nu va mai dura mult. Ne așteptăm din nou la o creștere a numărului de cazuri, sperăm să nu fie abruptă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAEVENIMENT

Raul Pătrașcu, manager al Spitalului Județean Timișoara, a declarat pentru B1 TV, în emisiunea Actualitatea moderată de Tudor Mușat, că evoluția favorabilă a pandemiei se va opri și că vom asista în perioada următoare la un trend ascendent al numărului de cazuri. Acesta ia în calcul rata de vaccinare mică și pecificul noii tulpini Delta:

“Această liniște nu va mai dura mult. Suntem deja pe un trend ușor, ușor crescător. Acest trend va continua. Sperăm că această creștere nu va fi atât de abruptă, astfel încât să mai existe o liniște măcar pe la finalul lunii august. Ne așteptăm ca până cel târziu la mijlocul lunii septembrie să avem peste 1.000 de cazuri pe zi, din păcate. Având în vedere rata de vaccinare, având în vedere calitățile negative ale acestei variante Delta, ne așteptăm la o creștere de cazuri și iată că această liniște va fi din nou perturbată”, a explicat Raul Pătrașcu,

Pe de altă parte, Marius Geantă, reprezentant al Centrului Inovație în Medicină, a precizat că sunt premize ca valul patru să aibă un impact mai mic decât valul precedent, având în vedere că în marile orașe s-a creat deja imunitatea colectivă:

“Nu am răspuns la întrebarea cum a fost posibil ca după valul trei, în situația în care aproape toate restricțiile au fost ridicate, rata vaccinării este mai jos decât ne gândeam, suntm încă la sub 5 milioane de persoane vaccinate, cum se face că avem în continuare atât de bun al pandemiei, incomparabil cu ce s-a întâmplat după valul unu, ca să nu mai vorbim despre valul trei.

Vorbim despre apariția imunității colective cel puțin în marile orașe din România. O imunitate colectivă compusă din imunitatea obținută din vaccinare, de altfel rata vaccinării este la rândul ei mai mare în marile orașe, la care se adaugă imunitatea obținută în urma trecerii prin boală. Zona București-Ilfov deține 22% din totalul cazurilor de COVID diagnosticate de la începutul pandemiei în România. Știm că există 3-4 persoane pentru fiecare caz diagnosticat, persoane care au venit în contact cu virusul, forme asimtomatice sau ușor simptomatice. Nu au intrat în statistici, dar probabil o parte din aceste persoane au imunitate. Patru din cinci cazuri de COVID-19 la nivel mondial au apărut în marile orașe. Controlând prin imunitatea colectivă opținută um am explicat în marile orașe avem un control și al pandemiei”, a declarat Marius Geantă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”