Bogdan Licu, audiat la CSM pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general: Am fost lăsaţi în pielea goală prin celebra sintagmă ‘scoaterea SRI din câmpul tactic’

Bogdan Licu, audiat la CSM pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general: Am fost lăsaţi în pielea goală prin celebra sintagmă 'scoaterea SRI din câmpul tactic'
Foto: Inquam Photos/ George Calin

UPDATE:Bogdan Licu a declarat, luni, în timpul interviului la CSM, că procurorii ”au fost lăsaţi în pielea goală”în urma deciziei Curţii Constituţionale prin care SRI nu mai avea dreptul să mai facă interceptări în dosarele penale. Licu susține căeste adeptul înfiinţării unui singur serviciu de supraveghere în cadrul Ministerului Public, prin comasarea celor existente la Parchetul General, DNA şi DIICOT.

„O altă propunere este înfiinţarea la nivelul Ministerului Public a unui singur serviciu tehnic, care să deservească şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi DNA şi DIICOT. În prezent, funcţionează trei astfel de servicii tehnice. Ulterior deciziei Curţii Constituţionale din 2016, Parchetul nu a mai putut apela la structurile specializate ale SRI. Acest lucru a condus la dificultăţi majore în aplicarea mandatelor de supraveghere tehnică, în special pe componenta de filaj, de interceptare ambientală sau pătrundere în spaţii şi locaţii în care se pregătesc fapte penale”, a spus Licu.

Știrea inițială.

Bogdan Licu susține, luni, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru avizul consultativ al CSM, interviuri vor mai fi susținute de Maria Magdalena Militaru – pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv de Adriana Denisa Cristodor – pentru funcţia de procuror şef Secţie – Secţia urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot din postura de prim-adjunct al procurorului general, Bogdan Licu ajungea să preia șefia Parchetului General odată cu pensionarea lui Augustin Lazăr. Chiar și așa, el nu a candidat în concursul pentru numirea noului procuror general, preferând să rămână numărul 2.

Vestea vine în contextul în care, la finalul lunii ianuarie, Ministerul Justiției finaliza la finalul lui ianuarie și concursurile pentru șefia celor trei parchete. Astfel, Cătălin Predoiu a înaintat către CSM, pentru avizare numirea pentru Gabriela Scutea pentru Parchetul General, Crin Bologa pentru DNA, respectiv Giorgiana Hosu pentru DIICOT.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`