Câți militari ucraineni răniți în război au fost tratați în spitalele MApN

Câți militari ucraineni răniți în război au fost tratați în spitalele MApN
Sursa foto: Freepik

Facilitățile instituite de autoritățile române, încă din primele zile ale războiului din Ucraina, pentru acordarea de asistență medicală militarilor răniți în zonele de conflict au fost doar în foarte mică măsură accesate de oficialii de la Kiev.

Doar doi militari răniți ar fi fost tratați în România

La solicitarea Gândul, Ministerul Apărării Naționale a detaliat cazurile tratate în spitalele din România în peste 550 de zile de la startul „operațiunii speciale” a Moscovei.

Cadrele medicale din spitalele, aflate sub umbrela Ministerului român al Apărării Naționale (MApN), au acordat asistență medicală pentru doar doi militari răniți în războiul din Ucraina, început în urmă cu mai bine de un an și jumătate.

Conform răspunsului trimis de oficialii Armatei la solicitarea Gândul, în perioada 24 februarie 2022 – 31 august 2023, au fost tratați doi militari ucraineni în spitalele militare din subordinea Direcției medicale a MApN.

Astfel, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” din București a acordat sprijin de specialitate pentru un rănit, în perioada 11 mai 2022 – 23 iunie 2022. Costul pentru îngrijirea rănitului a fost în valoare de 8.794,88 lei.

De asemenea, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, din Cluj-Napoca, a acordat sprijin de specialitate pentru un rănit, în perioada 20 iulie 2023 – 9 august 2023. Costul pentru îngrijirea rănitului a fost în valoare de 9.090,41 lei.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, luni, că ajutorul, direct și indirect, pe care România l-a acordat Ucrainei s-a ridicat la 8 miliarde de euro, recunoscut de Comisia Europeană.

România se afla pe lista statelor cărora oficialii de la Kiev le-au mulțumit pentru că oferă asistență medicală, în sistemul lor sanitar, militarilor răniți pe front.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`