Circulația pe una dintre cele mai iubite șosele din România, Transalpina, a fost redeschisă. Circulația a fost reluată de miercuri, 16 iunie, după ce drumul a fost deszăpezit.
Turiștii sunt informați că traficul depe Transalpina se va face cu restricții. Doar pe timpul zilei se va putea circula pe traseul montan.
„În data de 16.06.2021, ora 13:00, a fost redeschis traficul rutier pe DN7A (Transalpina), între localitățile Voineasa – Rânca, între orele 07:00-21:00, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5t. Între orele 21:00-07:00, traficul rutier este închis”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.
Șoseaua localizată pe munte a fost închisă în toamna anului 2020.
Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974. Numit oficial Drumul Național 7C, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa. Britanicii de la Top Gear l-au numit „cel mai tare drum” pe care merită să șofezi. Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara și traversează axa nord-sud a Munților Făgăraș.
Transalpina după numele popular, DN67C este cea mai înaltă șosea din România. Ajunge la 2.145 metri la Pasul Urdele. Drumul are o lungime de 148 de kilometri, localizat în Munții Parâng și străbate 4 județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Transalpina a fost construită de armatele române în 1930, pavată cu pietre, în timpul Regelui Carol al II-lea.