Compania Blue Air a anunțat suspendarea a sute de zboruri spre și din România

Compania Blue Air a anunțat suspendarea a sute de zboruri spre și din România
Foto: Facebook / Blue Air

Vacanțele românilor au fost schimbate pe ultima sută de metri de un val extrem de neașteptat de anulări.

Blue Air cea mai mare companie aeriană românească a anunțat suspendarea a sute de zboruri spre și din România.

Vacanțele a mii de români au fost date peste cap

Anulările făcute de compania Blue Air, nu au fost justificate, ceea ce înseamnă că pentru agențiile de turism reprezintă pierderi de zeci de mii de euro, precum și curse contra cronometru pentru a căuta alternative. Sunt sute de oameni și-au plătit deja biletele de avion și vacanțele.

„Nici măcar nu ne anunță faptul că verificăm în fiecare dimineață toate zborurile pasagerilor noștri am văzut cu stupoare că toate erau anulate. (…) În momentul în care îți emiți un voucher de cazare acesta implică niște condiții foarte clare de anulare. (…) Vorbesc în acest moment de peste 80 de mii de euro blocați, iar sumele putem să le recuperăm în 3-6 luni. Unii pasageri au fost anunțați pe mail, alții au aflat din întâmplare, verificând pe site”, a declarat Roxana Ilinca, directorul unei agenți de turism.

„Zborul trebuia să fie între Nisa și București, deci era zbor de întoarcere și am aflat cu 2 sau trei săptămâni înainte că mi s-a anulat zborul. (…) Acum, a doua amânare care s-a întâmplat. Vrem să plecăm în Olanda. (…) Am primit mail la o zi distanță că zborul de întoarcere se anulează tot așa din motive operaționale”,a transmis Alexandru, pasager.

Alții oameni au fost nevoiți chiar să mai scoată din buzunar câteva sute de euro în plus.

Organizatorii Eurovision se numără printre cei afectați

Organizatorii Eurovision care aveau bilete rezervate pentru Torino, se numără printre cei păgubiți, potrivit profit.ro.

„Vor merge fiecare pe câte un aeroport fie pe Bergamo, fie pe Linate, fie pe variantele cu escală, urmând ca de pe aeroport până în Torino să le punem la dispoziție autocare. (…) La fel avem un grup de medici care trebuie să ajungă la un congres medical european, vorbesc undeva la 50 de pasageri care trebuiau să fie pe același zbor”, a susținut Roxana Ilinca, director unei agenți de turism.

„Luna mai a venit cu o scădere a cererii, iar acest lucru ne obligă să ajustăm capacitatea pentru perioada imediat următoare. Pasagerii vor fi informați de modificările suvernite și vor primi opțiunile disponibile pentru fiecare caz”, au transmis reprezentanții companiei Blue Air.

Cele mai multe curse anulate erau programate în lunile iunie și iulie spre Bruxelles, Barcelona, Torino și Milano.

Urmăriți B1TV.ro și pe