Cum faci răcoare în casă fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri

Cum faci răcoare în casă fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri
Foto: Pixabay

Românii se confruntă zilele acestea cu temperaturi caniculare. Mercurul din termometre a ajuns să indice chiar și peste 40 de grade Celsius. Disconfortul termic este deosebit de accentuat. Specialiștii ne sfătuiesc să nu ieșim din locuințe între orele 11 și 18, dar și în casă aerul pare irespirabil.

Sfaturi pentru a păstra răcoare în casă

Iar situația e cu atât mai dificilă pentru cei care nu au aer condiționat. Iată câteva sfaturi pentru aceștia, să treacă mai ușor peste zilele toride de vară:

Ferestre închise ziua, deschise pe timpul nopții

Ferestrele ar trebui să stea închise pe timpul zilei, așa încât căldura de afară să nu intre în interior. Este indicat să avem și jaluzele sau draperii pentru a ne feri de razele puternice ale soarelui. Noaptea, când temperaturile mai scad, putem ține geamurile deschise.

Ventilator în loc de aer condiționat

Cei care nu au posibilitatea să-și instaleze acum un aparat de aer condiționat pot cumpăra un ventilator. Iar pentru un efect maxim, în fața ventilatorului pornit merge pus un vas cu apă rece și gheață. Aer rece va fi împrăștiat astfel în toată camera.

Grija pentru corp

Pentru a face față mai ușor căldurii, e indicat să bem cât mai multe lichide și să ne hidratăm. De asemenea, putem aplica pânze umede și reci la gât sau în zona încheieturilor. Lenjeria de pat trebuie să fie din bumbac.