Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces

Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces
Foto: Pixabay.com

România se confruntă cu un nou val de caniculă, iar unele persoane sunt afectate mai mult, sau mai puțin de temperaturile extreme. Medicii avertizează să ne hidratăm organismul și să nu uităm să ne protejăm pielea de arsurile solare.

Totodată, cele mai afectate categorii de persoane sunt vârstnicii, hipertensivii și copiii, așa că acestora ar fi mai bine să le acordăm mai multă atenție în zilele caniculare.

Care sunt cele mai afectate persoane de caniculă

Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU SMURD Iași a explicat, la Digi24, care sunt cele mai afectate persoane de temperaturile extreme. Aceasta spune că diabeticii, pacienții hipertensivi și cei cu boli cardiovasculare sunt unele dintre cele mai sensibile categorii în fața caniculei.

„Cei care au o anumită medicație, în special pacienții hipertensivi, trebuie să fie atenți, pentru că tensiunea arterială poate scădea din cauze naturale, din pierderea de lichide, din vasodilatație, și atunci s-ar putea ca medicația pe care o iau în mod obișnuit să trebuiască ajustată, astfel încât monitorizându-și singuri tensiunea, să apeleze medicul de familie.

Pacienții diabetici au nevoie și ei de o reajustare a tratamentului câteodată, pentru că mănâncă mai puțin. Ce mănâncă în timpul verii e diferit puțin față de ce mănâncă în restul anului. Probabil mai puțin bogat în grăsimi, ei oricum au restricții, sau în glucide”, spune coordonatorul UPU Iași.

Cum ne protejăm de căldură și ne păstrăm organismul sănătos

Medicul a oferit și o serie de sfaturi, care ne vor ajuta să ne ferim de caniculă și mai ales să ne menținem o stare cât mai bună a organismului, în zilele cu temperaturi extreme.

În primul rând oamenii să fie atenți la hidratare, chiar dacă nu au senzația de sete. Asta spun toți medicii, în fiecare vară: chiar dacă nu există senzația de sete, să bem apă cu săruri minerale.

Apă minerală, nu carbogazoasă, ci apă cu săruri minerale. Sau se pot pune 5, 10 grame de sare în apă plată. Dar cea mai recomandată este apa minerală care are sodiu, potasiu, magneziu, calciu”, a mai precizat Diana Cimpoeșu.

Urmăriți B1TV.ro și pe