Dr. Virgil Musta: „Dacă se eliberează un loc la ATI se ocupă imediat. Cu greu mai facem față noilor cazuri”

Dr. Virgil Musta: „Dacă se eliberează un loc la ATI se ocupă imediat. Cu greu mai facem față noilor cazuri”
foto: Facebook

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a amintit că situația din spitale este critică, locurile la ATI atingând pragul critic.

Dr. Virgil Musta, despre situația sistemului sanitar din România

Medicul a amintit mai ales de situația complicată de laSpitalul„Victor Babeș” din Timișoara, dar și de la celelalte unități din oraș.

„Dacă se eliberează un loc la ATI se ocupă imediat. Cu greu mai facem față noilor cazuri.Într-o săptămână nu mai avem locuri în spitale, dacă lucrurile continuă în acest ritm”, spune Musta.

Acesta a făcut un nou apel către populație, pentru purtarea măștii de protecție la orice contact cu alte persoane, inclusiv cu membri ai familiei, din cauza ratei accelerate de propagare a virusului.

„Matematica arată că creșterea se face în progresie geometrică.Măsurile eficiente luate acum se vor vedea peste două-treisăptămâni. O perioadă de timp ar trebui să purtăm masca la orice contact cu alte persoane,chiar dacă sunt din familie”, a completat Virgil Musta,

Medicul mai spune că restricțiile anunțate de autorități trebuie „să fie măsuri echilibrate între a salva vieți și a salva economia.E important ca măsurile să fie luate punctual, în funcție de situația locală.Cea mai simplă și ieftină soluție este ca oamenii să respecte regula purtării măștii”, a concluzionat medicul, într-o intervenție pentru DIGI24.

Virgil Musta: „Suntem într-o situație foarte dificilă”

Virgil Musta crede că singura variantă în care se va ajunge la o scădere a ritmului de răspândire a SARS-CoV-2 este momentul în care toată lumea va respecta cu strictețe cele trei reguli de aur: mască de protecție, distanțare socială, igienă.

„Suntem într-o situație foarte dificilă. Și nu numai cu paturile de la Terapie Intensivă, ci și cu secțiile de Boli Infecțioase și cu spitalele suport COVID, care sunt aproape pline. Este foarte greu să gestionăm aceste cazuri, pentru sunt multe cazuri care necesită oxigen, necesită terapie specifică și am văzut situația altor țări, cu sisteme de sănătate mult mai puternice decât al nostru, care, în momentul în care nu au făcut față, a fost un dezastru în țările respective. Numărul de cazuri, mortalitatea a crescut alarmant și au fost nevoiți să ia măsuri mult mai restrictive legate de activitate. De aceea, eu cred că trebuie să fim foarte prudenți și responsabili, ca să nu ajungem în situația asta, pentru că nimeni nu cred că și-o dorește”, a declarat Virgil Musta, pentru B1 TV.

Explozie de cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 7.733 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, într-un nou record negativ stabilit de pandemia de coronavirus în România.

Totodată, într-un interval de 24 de ore au fost înregistrate 120 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2., un alt record negativ.

celași bilanț arată că numărul total de persoane depistate cu această boală infecțioasă internate în unitățile sanitare de profil este de 11.897, dintre care 974 sunt la Terapie Intensivă, al treilea record negative înregistrat în România, față de raportarea precedentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`