Dragoș Damian (Terapia Cluj): Medicamente din România au ajuns în Ucraina. Ajutorul trebuie să continue, căci farmaciile nu se pot aproviziona din cauza războiului

Dragoș Damian (Terapia Cluj): Medicamente din România au ajuns în Ucraina. Ajutorul trebuie să continue, căci farmaciile nu se pot aproviziona din cauza războiului
Sursă foto: Dragoș Damian / Facebook

Dragoș Damian, director general al Terapia Cluj, a anunțat că medicamente fabricate în România au ajuns la Spitalul Clinic de Copii din Cernăuți, acolo unde sunt tratați copiii răniți în război. „Avem inca o marturie a puntii de solidaritate medicala care s-a creat in ultimele saptamani intre Romania si Ucraina”, a spus Damian. Directorul Terapia Cluj a mai precizat că Ucraina trebuie ajutată în continuare și din acest punct de vedere, căci farmaciile au rămas fără stocuri din cauza războiului declanșat de Rusia.

România trimite medicamente în Ucraina

„Medicamentele din Romania au ajuns in spitalele din Ucraina.

In poza apare aparatul de urgenta din sectia de ATI a Spitalului Clinic de Copii din Cernauti, unde sunt tratati copiii care vin din zonele aflate in conflict in estul Ucrainei. Medicamentele fabricate la noi in tara de Antibiotice Iasi, Zentiva Bucuresti si Terapia Cluj sunt in prima linie, au ajuns acolo cu ajutorul IGSU si al organizatiilor umanitare, pentru a salva copiii raniti in razboi.

Avem inca o marturie a puntii de solidaritate medicala care s-a creat in ultimele saptamani intre Romania si Ucraina. Poza subliniaza si importanta strategica a fabricilor de medicamente de la noi in tara, care pot interveni si ajuta si in acest fel, in situatii limita.

Multumim Asociatiei Ruscovan pentru poze si pentru ajutorul pe care il dau vecinilor nostri”, a scris Dragoș Damian, pe Facebook.

Ucraina are nevoie urgentă de medicamente

Directorul Terapia Cluj a mai precizat că Ucraina trebuie ajutată în contnuare cu medicamente, farmaciile din această țară având mari probleme cu refacerea stocurilor din cauza invaziei rusești.

„Relatarile din Ucraina arata ca nevoia de medicamente este in crestere, pe langa cele necesare in reanimare a aparut o penurie enorma de medicamente destinate pacientilor cronici, pentru ca farmaciile din Ucraina au ramas fara stocuri si nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar.

Asadar puntea de medicamente dintre Romania si Ucraina trebuie sa continue, suntem pregatiti cu totii sa ajutam in continuare fie prin IGSU, fie prin asociatiile umanitare”, a mai scris Dragoș Damian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`