Emilian Imbri: Cei care nu s-au vaccinat, în glumă spun, își doresc să fie gazde când se va întoarce COVID. Sute de mii de doze vor expira. Când o năpădi din nou virusul și ne-o trage iar o lecție… (VIDEO)

Emilian Imbri: Cei care nu s-au vaccinat, în glumă spun, își doresc să fie gazde când se va întoarce COVID. Sute de mii de doze vor expira. Când o năpădi din nou virusul și ne-o trage iar o lecție... (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Medicul Emilian Imbri a declarat joi, pentru B1 TV, că va exista un al patrulea val al pandemiei, căci coronavirusul se va transmite prin cei care nu se vaccinează. Totuși, specialistul a precizat că acest nou val nu va fi la fel de puternic precum precedentele. Imbri a deplâns apoi faptul că mulți refuză să se vaccineze și dozele rămân nefolosite: „Când o năpădi din nou, iertați-mi expresia, acest virus și ne-o trage din nou o lecție de ne ustură…”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emilian Imbri, despre vaccinare și al patrulea val al pandemiei de coronavirus

Întrebat dacă e o certitudine că va veni și valul 4, Imbri a început cu o glumă: „acum, dacă sunteți îngăduitori cu un om bătrân și care a făcut medicina și nu matematica, să nu-mi cereți să demonstrez că după 3 vine 4, pentru că n-o să fiu în stare”. Apoi a continuat: „am ascultat, însă, declarațiile unor specialiști virusologi, epidemiologi, care mi-au dat credința și certitudinea că va veni și valul 4. Sigur că nici eu, nici ei nu au spus când va veni acest val 4”.

Specialistul a spus apoi că virusul a plecat, dar se va întoarce, căci va fi purtat de cei nevaccinați care se tot plimbă.

„Sigur că, în acest moment, e o scădere îmbucurătoare, chiar glorioasă a numărului de infectări cu un număr aproape de 0 al bolnavilor care se internează în spitale. Imaginați-vă că spitalul pe care îl cunosc foarte bine și în care am lucrat foarte mult timp are acum, din aproape 500 de paturi, ocupate vreo 20 – 30 de paturi. În scurt timp se va întoarce la tot ce trata până acum, bolile infecțioase altele decât COVID.

Am spus foarte clar – virusul a plecat. Acum, virusul neavând piciorușe, cu cine credeți că a plecat? A plecat tot cu oameni ca noi, care se mișcă dintr-o parte în alta. De asta am spus că acum cei care s-au vaccinat s-au vaccinat, a rămas un număr destul de mare, chiar foarte mare de persoane care nu s-au vaccinat, tot în glumă spun, pentru că își doresc să fie gazde în continuare pentru când se va reîntoarce virusul în țară”, a mai afirmat Emilian Imbri, pentru B1 TV.

Acesta a precizat apoi că „ne vom trezi cu o nouă perioadă în care infectarea va atinge un nivel destul de serios”, când oamenii se vor întoarce din concedii.

Apoi a deplâns faptul că mulți refuză să se vaccineze și dozele rămân nefolosite: „Uitați-vă câte sute de mii de doze sunt în România deja aduse. Stau și ne plângem că în curând o parte vor expira. Când o năpădi din nou, iertați-mi expresia, acest virus și ne-o trage din nou o lecție de ne ustură…”.

Întrebat dacă valul 4 va fi la fel de puternic precum precedentele, Emilian Imbri a răspuns: „Nu, sub nicio formă”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)